Kovács Péter: Megújult RMDSZ indul a választásokon

2012.11.18. | Ifjúság , MIÉRT , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter: Megújult RMDSZ indul a választásokon

Új generáció, megújuló önkormányzatok címmel hívta tanácskozásra a Háromszéki Ifjúsági Tanács azokat a fiatal önkormányzati képviselőket, akik az idei önkormányzati választások alkalmával tisztséget nyertek Kovászna megyében.

A hétvégén zajló rendezvény célja annak a közegnek, fórumnak a kialakítása, ahol a fiatal tanácsosok találkozhatnak, és tapasztalataikat, meglátásaikat oszthatják meg egymással. Az elmúlt öt hónapban folytatott munkáról, jövőbeli elképzelésekről, fejlesztési lehetőségekről, az ifjúság szerepvállalásáról értekeztek Árkoson a tisztségviselők az RMDSZ megyei és országos vezetőivel.

Kovács Péter az RMDSZ főtitkára szombat délelőtti előadásában a fiatalok szerepét, fontosságát hangsúlyozta a politikusok, a közéleti kérdések közmegítélésében. “El kell érnünk azt, hogy az ifjúság része legyen az RMDSZ imázsának, amellyel a választók könnyebben tudnak azonosulni. Az ifjúság közéleti munkáján keresztül kell megjeleníteni, hogy mit jelent a politika, az érdekképviselet, hiszen az RMDSZ attól több, hogy nemcsak egy politikai szervezet, hanem érdekképviselet. Az RMDSZ jóban és rosszban az elmúlt 23 évben a közösségépítésen, a magyar közösség érdekeit szem előtt tartva tevékenykedett. Ismerjük közös eredményeinket, és tudatában vagyunk kudarcainknak" – fejtette ki a főtitkár.

Ma már nemcsak a választási kampányokban van szerepük a fiataloknak, hanem a közélet művelésében is, hiszen 10 éve, a MIÉRT-en keresztül elindított fiatalításnak köszönhetően az RMDSZ megújult. Az Magyar Demokrata Szövetség az új arcokról szól, amelyek egyre inkább jelen vannak a helyi, megyei és országos döntéshozásban is. Az RMDSZ 452 jelöltjéből 122 fiatal, akikre szükség van, mert egy új, egy dinamikus RMDSZ-t jelenítenek meg. Egy szervezetet, mely képes volt az elmúlt tíz évben belülről felfrissülni, és ezáltal megújítani a romániai magyar közéletet.

A mostani választási kampány kapcsán kifejtette, hogy sajnálatos, hogy a gazdasági válság mellett egy nagyon erős nacionalista retorikával is szembesülniük kell az erdélyi magyaroknak, sőt ezen túlmenően még egy magyar-magyar versenyhelyzet is előállt.

Az elkövetkező négy év parlamenti választási programjuk kapcsán Kovács Péter hangsúlyozta a prioritásokat: a kisebbségi jogok, a nyelvhasználat, és a kulturális jogok köre. A gazdasági kérdések között kiemelt helyen szerepel a munkahelyek létrehozása, a gazdasági élet ösztönzése, az adóreform elfogadtatása. Továbbá a régióátszervezés és a bukaresti központosítás ellen fognak küzdeni, ezért lesz fontos az erős magyar képviselet a parlamentben.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.