Kovács Péter: politikai erő szükséges az eredmények megőrzéséhez

2012.05.11. | Önkormányzati választások , Máramaros

Kovács Péter: politikai erő szükséges az eredmények megőrzéséhez

Az RMDSZ jelöltjeinek könnyű dolguk van a kampány során: nem kell mást tenniük, mint eddigi eredményeinket felmutatni, ezekhez mellékeljenek elérhető, megvalósítható célokat – jelentette ki csütörtökön Kovács Péter főtitkár az RMDSZ nagybányai kampányindítóján.

A politikus azokra a helyi megvalósításokra hívta fel a figyelmet, amelyekről ma nem beszélhetnénk a Szövetség munkája nélkül. Példaként említette a Németh László Líceum támogatását, a három újonnan létrehozott magyar nyelvű napközi csoportot, a történelmi magyar egyházak kiemelt támogatását, valamint a civil szervezetekkel közösen megszervezett, mára már hagyományossá vált Főtér-fesztivált.

Kovács beszédében kitért az elmúlt időszakban egyre erősödő magyarellenes retorikára, intézkedésekre is. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy ezek ne nyerjenek teret, ne váljon hangsúlyossá a nemzeti kisebbségek ellen irányuló diskurzus, egységre és a szolidaritásra van szükség. „Ha nem vagyunk politikailag erősek, akkor minden eredményt fel lehet számolni, amit eddig elértünk” – figyelmeztetett a Szövetség főtitkára.