Közel ötezer euró értékű ösztöndíjakat hirdet meg a Román Kulturális Intézet zenészek és képzőművészek számára

2015.11.20. | Kultúra , Pályázatok

Fejenként 4 545 euró értékű ösztöndíjra hirdet pályázatot zenészek és képzőművészek számára a Román Kulturális Intézet (ICR). A kiírás három hónapos továbbképzést biztosít Franciaország egyik legjobb, Európa talán legismertebb művészeti egyetemén, a Cite Internationale des Arts de la Paris-n – nyilatkozott Nagy Mihály Zoltán, az Intézmény alelnöke november 20-án, pénteken.

A Román Kulturális Intézet ösztöndíjrendszerét azért hozták létre, hogy a romániai kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok bekapcsolódjanak a külföldi egyetemeken és a kutatóintézetekben zajló képzésekbe vagy kutatásokba – hangsúlyozta Nagy Mihály Zoltán. „A mostani két kiírásunk is ezt a célt szolgálja: a zenészeknek szóló George Enescu-, valamint a képzőművészeket érintő Constantin Brâncuși-ösztöndíjak nyertesei nagynevű egyetemi oktatók képzésein vehetnek majd részt” – fogalmazott az Intézmény alelnöke, rámutatva: a pályázási határidő december 11.

A képzések időpontjai a zenészek esetében 2016. február–április és augusztus–október, a képzőművészek pedig május–július, valamint november–2017. január folyamán tanulhatnak tovább a neves párizsi egyetemen.

Pályázni személyesen vagy postai úton lehet. A pályázás feltételeiről és követelményeiről ITT lehet érdeklődni.