Közgyűlés Tatrangban és Zajzonban

2012.04.17. | Brassó , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Tatrang községhez tartozó falvakban a héten  tartották meg az RMDSZ önkormányzati jelöltjeit sorba állító közgyűléseket. A jelenlévőknek valamennyi településen alkalmuk volt elbeszélgetni Kiss József polgármesterrel a község ügyeiről, az eddig elvégzett és folyamatban lévő munkálatokról. Pürkerecen, Zajzonban és Tatrangban is jelentős volt az érdeklődés az RMDSZ helyi szervezeteinek önkormányzati választásokat előkészítő eseménye iránt, amelyekre összesen közel háromszázan jöttek el.

Kovács Attila megyei RMDSZ-elnök, a Brassó Megyei Tanács alelnöke az intézmény által az elmúlt négy évben nyújtott jelentős támogatásokról számolt be, amelyet útjavításra, a villanyhálózat és a csatornarendszer bővítésére, kiépítésére költhetett el a község, kiegészítve a kormány, kormányzati intézmények, különböző minisztériumi forrásokból származó alapokkal.

Kiss József polgármester elmondta, a községben a vízszolgáltatás és a hulladék elszállítás Brassó megye valamennyi települése közül a legolcsóbb, hiszen az általa vezetett helyi tanács jelentős anyagi erőfeszítéseket tesz havonta azért, hogy ne a lakosságot terheljék a többletköltségek. A polgármester a község teljes területére kiterjedő átfogó csatornázásái munkálatok miatti kellemetlenségeket is szóvá tette, a lakosság türelmét kérte és azt is elmondta, hogy a munkálatok befejezésével az utak korszerűsítésére is sor kerül. A jelenlévők a földtulajdonok visszaszolgáltatásának hosszas bürokratikus folyamatát, a közvilágítás problémáját és a Brassó-Tatrang távolsági buszjárat kapcsán felmerülő gondokat említették a polgármesternek.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.