Közös nyilatkozat: A mi hangunk – a mi Európánk

2014.05.21. | Külkapcsolatok , magyar-magyar , európai parlamenti választások

Közös nyilatkozat: A mi hangunk – a mi Európánk

A magyar nemzet már ezer éve eldöntötte, a nyugati kereszténységhez kíván tartozni. A történelem során ezt az elhatározását számtalanszor megerősítette. Az alap, amelyen állunk, szilárd, hiszen Szent István király örökségét hordozzuk. Ezt kell továbbvinnünk 2014-ben is, ismételten bizonyítva, hogy erős nemzeti közösség vagyunk.

A hétvégi választásnak nagy a tétje: eldöntjük, az Európai Parlamenten keresztül használhatjuk-e az Európai Unió eszközeit Kárpát-medencei magyar közösségeink védelmében, vagy lemondunk erről önmagunkat gyöngítve. Május 24-én a Felvidéken, 25-én pedig Erdélyben és Magyarországon is a magyarság európai helyzetét és megítélését kell megerősítenünk. Becsüljük meg azt, hogy az Európai Parlament az egyetlen olyan intézmény, ahol a XX. század történelmi viharai ellenére a szabadon választott magyar képviselők határokon felülemelkedve együtt tevékenykedhetnek és igazolhatják a világ előtt, nemzeti ügyeinkben egy a hangunk, egységes a fellépésünk.

Saját európai sorsunkról döntünk! Ezért kérjük, vegyen részt a választáson, és szavazzon az elkötelezett magyar képviseletre, válassza Romániában a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, Szlovákiában a Magyar Közösség Pártját.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke

Berényi József, az MKP elnöke                                                     2014. május 21.