Közösségi faültetés Hunyad megyében

2014.03.23. | Hunyad

Közösségi faültetés Hunyad megyében

Aki fát ültet, az gyerekére, legtöbbször unokájára gondol. Hunyad megyében egy hét múlva közösségi faültetést szervezünk, amely túlmutat a cselekvés gyakorlati hasznán, megerősíti közösségünk jövőbe vetett hitét és akarását – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, aki egy felhívással fordult szombaton a Hunyad megyei református presbiterekhez.

"A minap látott napvilágot Böjte atya újabb kezdeményezése: arra biztat bennünket, hogy ültessünk fákat, erdőket, tegyük ismét tündérkertté szülőföldünket! Jelszava: aki fát ültet, az bízik a holnapban, hisz a megmaradásban! Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozunk mi is, hiszen mi lehet a leginkább jövőbe mutató gesztus, a közösség jövőjét jelző cselekvés, mint a faültetés. Március utolsó hétvégéjén, március 29-én és 30-án fát ültetünk Hunyad megyében, templomaink, iskoláink, magyar házaink kertjében, köztereken, de saját kertjeinkben is. Vegyünk részt mindannyian ebben a szép ünnepben, aki tud, ajánljon fel facsemetét annak, akinek nincsen, de szervezetten is vásárolunk elültetni való fákat, hogy minél több helyre jusson.  Kell-e ennél szebb üzenet a Közösség évében, mint hogy hiszünk abban, lehet a szülőföldön boldogulni, gyarapodni. Ahogy a facsemete gyökere megfogan, növekedésnek indul, úgy mutat tanúságot közösségünknek, hogy bízunk a holnapban!” – fogalmazta meg felhívását Winkler Gyula, arra kérve a presbitereket, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselője röviden beszámolt brüsszeli tevékenységéről, az európai képviselet fontosságát hangsúlyozva, arra buzdította a presbitereket, hogy közösségformálóként támogassák az RMDSZ jelöltlistáját és az európai parlamenti választáson való részvételre buzdítsanak minden Hunyad megyei magyar embert. Az EP-képviselő Zsargó János Hunyad megyei református esperes meghívására vett részt a vajdahunyadi műemléktemplomban megtartott presbiteri konferencián.

A felhívás teljes szövege, amelyet Winkler Gyula megyei RMDSZ elnök eljuttatott minden Hunyad megyei civil szervezetnek és közösségi intézménynek, ITT olvasható.