Különleges gyermeknap a dévai Szent Ferenc Alapítványnál

2014.06.01. | Hunyad

Különleges gyermeknap a dévai Szent Ferenc Alapítványnál

Fotó: Bethlendi Tamás

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelték meg szombaton Déván a gyermeknapot a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál, az alkalom különlegességét emelte, hogy Böjte atya pappá szentelésének 25. évfordulóját is megünnepelték – mondta el vasárnapi, dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula EP-képviselő, aki maga is részt vett a rendezvény megnyitóján.

Az esemény szombaton 11 órakor a dévai katolikus templomban szentmisével kezdődött, ez alkalommal ezüstmisét celebráltak annak tiszteletére, hogy Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megálmodóját és létrehozóját negyedévszázada szentelték pappá.

"Ritkán volt alkalmam ilyen meghitt körülmények között ünnepelni a gyermeknapot, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek körében, akiknek a legnagyobb szükségük van a törődésre, szeretetre, és akiknek a meleg étel és ruha mellett Böjte atya és munkatársai a szeretetet is megadják. Büszke vagyok arra, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete most már közel két évtizede éve együttműködik az alapítvánnyal, lehetőségeinkhez mérten támogatjuk, hogy az elhagyott, elhanyagolt gyerekek a keresztény hit, a magyar értékrend szerint nőhessenek fel, hogy közösségünk tagjaivá váljanak. Egészséget, munkabírást kívántam tegnap Böjte atyának, ezt a jókívánságomat ismétlem meg most a sajtó képviselői előtt is, hiszen nagyra értékelem munkáját, helytállását, elkötelezettségét" – mondta Winkler Gyula.

Csaba testvér és segítői 1993 őszén fogadták be az első gyerekeket a dévai gyermekotthonba, azóta közel 5000 gyereket neveltek, jelenleg is több mint húsz otthonban 2300 gyereket gondoznak a Szent Ferenc Alapítvány keretében – tájékoztatta Winkler Gyula a sajtó képviselőit.