Kulturális pályázatok - Felhívás

2012.01.09. | Kultúra , Főtitkárság , Pályázatok

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága prioritásának tekinti az erdélyi magyar civil szervezetek tájékoztatását és segítését az erdélyi magyar közösség kulturális értékeinek közvetítésében. Az RMDSZ Kulturális Főosztálya ez úton értesíti Önöket a következő kulturális pályázási lehetőségről:

A Roberto Cimetta Fund partnerségben Guimarães városával, a 2012-es év Európa Kulturális Fővárosával, valamint Marseille-Provence városával, a 2013-as év Európa Kulturális Fővárosával közösen pályázatot hirdet utazási támogatásra.

A Roberto Cimetta Fund / Guimarães 2012 pályázatra jelentkezhetnek euro-mediterán-arab térségben tevékenykedő művészek, alkotók, előadók, kulturális szervezetek.

A pályázati elbírálás során prioritásban részesülnek azok a projektek, amelyek kapcsolódnak a Guimarães 2012 Programhoz az alábbi témakörökben:
•    Zene
•    Előadó művészet
•    Vizuális művészet
•    Műépítészet
•    Mozgókép
•    Design

A pályázatok részletes leírása (angol nyelvű) megtalálható www.guimaraes2012.pt oldalon.

A Roberto Cimetta Fund / Marseille-Provence 2013 pályázatra jelentkezhetnek mindazon művészek, alkotók, kulturális szervezetek, kulturális témakörben érdekelt intézmények, aki az euro-mediterán-arab térségben tevékenykednek és az elbírálásra kerülő pályázati projekt szorosan kapcsolódik a Marseille Provence 2013 Programhoz.

A pályázatok részletes leírása (angol nyelvű) megtalálható www.marseille-provence2013.fr oldalon.

A pályázatok leadási határideje: 2012. Január 31.
A pályázatok elbírálási határideje: 2012. Április 1.
A pályázattal kapcsolatos bővebb információt a következő oldalon találhatnak: