Lakossági fórum Felső- és Alsósófalván

2012.06.04. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újabb lakossági fórumok keretén belül találkozott a választópolgárokkal Parajd községhez tartózó Felső- és Alsósófalvi kultúrotthonokban Bokor Sándor, az RMDSZ polgármesterjelöltje. A két Sófalván rendezett találkozókra Verestóy Attila szenátor és Ambrus Sándor, az RMDSZ megyei tanácsos jelöltje is elkísérték.

Bokor Sándor, a község jelenlegi polgármestere, az RMDSZ polgármesterjelöltje az elmúlt négy év megvalósításairól számolt be az érdeklődőknek. Elmondta, hogy számos beruházást sikerült megvalósítania, amelyek kivitelezését folytatni szeretné egy újabb polgármesteri mandátumban. ”Most nem egy település, nem egy szövetség, hanem az erdélyi magyarság sorsáról van szó. Bárki is irányítsa községünket, a cél ugyanaz kell, hogy legyen: a településeink fejlődése” – fejtette ki Bokor Sándor.
 

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy alulról szerveződő, nyitott és nem pártideológiákra alapozó képviselet, amely a romániai magyarok érdekeit szolgálja. Idén több magyar voksokra számító politikai szereplő tűnt fel a választási porondon. Furcsának találom, hogy most, a választások előtt jelenek meg, és nem akkor dolgoztak, amikor a gondokat orvosolni kellett. Az itt is látható beruházásokhoz mi kellett megtaláljuk a forrásokat. Ha mi nem vagyunk, nincs pénz Bukarestből. Magyarországról pedig többnyire csak lelki támasz várható.” – hangoztatta dr. Verestóy Attila, majd egységes fellépésre buzdította a sófalvi magyarokat a június 10-i választásokon.
 

Ambrus Sándor Hargita megyei tanácsos jelölt beszédében megerősítette azt a tényt, miszerint a Szövetség képes megújulásra: „A nevem a megyei tanácsosi listán szerepel, mert a sóvidéki szervezetek közösen jelöltek engem. Én szívesen vállaltam a megmérettetést, mert tenni akarok magyar közösségünkért. Nézzék meg, az elmúlt években mi történt a két Sófalván, és gondolkodjanak el azon is, hogy önállóan, külső források nélkül milyen megvalósításokról beszélhetnénk ma?” – zárta beszédét Ambrus Sándor. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.