László Attila a megoldásokat a feladatok elosztásában látja

2012.11.15. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


László Attila a megoldásokat a feladatok elosztásában látja

László Attila kolozsvári szenátorjelölt szerda este a Napoca FM kolozsvári rádió választási műsorában Corina Brânduşan műsorvezetővel beszélgetett.

Választási programján túl, az RMDSZ szenátorjelöltje beszélt a helyi tanácsban szerzett tapasztalatairól, alpolgármesterségének időszakáról, a választási esélyekről és gyermekkori élményeiről is. Eckstein-Kovács Péterrel pénzfeldobással döntöttek arról, hogy miként osztják el egymás között a választási körzetet, mivel mindketten ugyanabban a negyedben laknak. Ennek megfelelően választási programjuk is egységes, és a céljuk is azonos: minél több szavazatot gyűjteni a közös kosárba, ezáltal biztosítva, hogy a kolozsvári magyaroknak képviselője legyen a parlamentben.

László Attila kifejtette: minden pártnak kötelessége olyan jelölteket állítani, akik legalább értik az országban zajló folyamatokat, hangsúlyozva, hogy kompetens, felkészült emberekre van szükség. Nincs meggyőződve viszont arról, hogy a román szavazókat is sikerül meggyőznie a többségi pártok által folytatott nacionalista kampánynak köszönhetően, de örülne annak, ha az etnikai gátakat át tudná törni. Tisztában van azzal, hogy a választási programjában foglaltakat egyedül nem tudja megvalósítani: bízik abban, hogy észérvekkel meg tudja győzni a kollégáit, és közösen tudnak majd döntéseket hozni. „A megoldást a feladatok elosztásában és az együttműködésben látom” – hangsúlyozta László Attila.

Arra a kérdésre, hogy mit szeret leginkább Kolozsváron, egyetlen szóval válaszolt az RMDSZ szenátorjelöltje: „Az embereket”. Azt szeretné, ha a mai gyermekeknek hasonlóan boldog gyermekkoruk lenne, mint amilyen neki volt. László Attila végezetül megköszönte a bizalmat, amelyet az elmúlt négy évben kitöltött alpolgármesteri megbízatása idején a kolozsvári lakosság neki szavazott.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.