László Attila: az RMDSZ számára prioritás a megyei utak korszerűsítése, az autópályák megépítése

2016.11.16. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


László Attila: az RMDSZ számára prioritás a megyei utak korszerűsítése, az autópályák megépítése

„Kolozsvár és Marosvásárhely között botrányosan rossz a közlekedés. Gyakorlatilag két lehetőségünk van: vagy buszra ülünk, vagy saját autóval megyünk. Vasúton több időbe telik megtenni a két megyeszékhely közti száz kilométert, mint repülővel eljutni Londonba. Hiába jó Kolozs megyében az infrastruktúra, ha nem folytatódik Maros megyében – hangsúlyozta november 16-án, szerdán László Attila, az RMDSZ szenátorjelöltje, aki Aranyosgyéresen, Tordaszentmihályon, Várfalván, Harasztoson és Tordatúron folytatta Kolozs megyei körútját. 

Szerinte a rövid autópálya-szakasz és a vasút csak Aranyosgyéresig használható, amelynek következtében a megye dél-keleti településeit Kolozsvárral összekötő főút most is túlterhelt. Ez a helyzet is jól szemlélteti, hogy 2016-ban bizonyos problémákat csak regionális szinten lehet orvosolni. „Erdélyben kell gondolkodnunk, a Kolozs megyei megvalósításokat egész Erdélyre ki kell terjesztenünk, ha nem csak félmegoldásokat akarunk látni” – mondta el László Attila az elhúzódó útjavítási munkálatokra vonatkozó kérdésekre válaszolva.

A találkozók alkalmával többször megfogalmazódott, hogy az RMDSZ jelöltjei olyan Erdélyt építenek, ahol a nagyvárosokban és a falvakban élők életkörülményei egyaránt javulnak. Ebből a szempontból is prioritást jelent a közlekedés, hiszen a nagyvárosok és vidékük települései közötti utat sokan naponta megteszik. 

A megyei utak korszerűsítése a balesetek megelőzése és az utazási idő csökkentése miatt elsőrendű kérdés. Az autópályák, gyorsforgalmi utak és körgyűrűk megépítése pedig a közlekedési dugók megszüntetése, illetve a megyei utak tehermentesítése szempontjából fontos.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.