László Attila és Eckstein-Kovács Péter szenátorjelöltek részt vettek a kolozsvári Szent Erzsébet kápolna avatóján

2012.11.18. | Kolozs , Parlamenti választások

„Amikor egy éve alpolgármesterként a tervrajzokat nézegettük Csöpi nénivel (Tokay Rozália Anna, a Kolozsvári Magyar Mozgáskorlátozottak Társulatának alapítója és elnöke – sz. m.), és arról egyeztettünk, hogy hol legyen az épület bejárata, milyenek legyenek a folyosók, és hogyan különítsék el a különböző funkciókat, magam sem hittem, hogy egy év múlva már az avatón leszünk” – fogalmazott László Attila a kolozsvári Szent Kamill Szociális Otthon Szent Erzsébet Leányanya-otthon kápolnája felszentelésén.

A vasárnapi szentmisét követő eseményen kincses város 2. számú egyéni választókörzetének RMDSZ-es szenátorjelöltje hozzátette: régóta készül erre az alkalomra, hiszen az 55 év feletti kolozsvári lakosoknak több mint 40 százaléka magyar, ezért van szükség a hasonló civil kezdeményezésekre, amelyek felvállalják az idősek gondozását.

„Az állam feladata ellátni a rászorulókat, de tudjuk, hogy az egyházak és a civil szervezetek kevés állami támogatást élveznek, mégis nagyobb lelkesedéssel végzik ezt a feladatot, mint az államiak” – mondta Eckstein-Kovács Péter, a kolozsvári 1. számú választókörzetének RMDSZ-es szenátorjelöltje. Hozzátette, szenátorjelöltként kötelességének tartja, hogy a parlamentbe visszajutva az ilyen és ehhez hasonló munkát vállaló civil szervezetek érdekében szavát emelje.