Leader tájékoztató Micskén

2012.11.15. | Parlamenti választások , Bihar

Leader tájékoztató Micskén

Szerda délután a micskei kultúrházban tartottak tájékoztatót a Nemzeti Fejlesztési Terv Leader programjáról. A Leader program kistérségű vidékfejlesztési terveket finanszíroz, legtöbb 15 ezer euró értékben, a futamidő pedig 2013 vége.

Tripó István micskei polgármester köszöntője után, Cseke Attila szenátor, a térség képviselőjelöltje köszöntötte az előadókat valamint a program iránt érdeklődő mintegy kéttucatnyi jelenlévőt.  Cseke Attila beszédében rámutatott, hogy mennyire fontos a Leader program, ugyanis kettős előnnyel bír. Mégpedig a pályázatok elbírálását első szinten a Bihar megyei akciócsoport végzi, s így nem egy országos várólistára kerülnek a pályázók. Másfelől ezen program keretében kisebb méretű, helyi programok megvalósításához lehet támogatást szerezni. „Siker esetén, később nagyobb összegű támogatásokra is jó esélyel lehet pályázni. Ehez kívánok önöknek sok sikert.” – zárta köszöntőjét Cseke Attila.

Végezetül Lupse Gabriella, a programot lebonyolító Bihar megyei akciócsoport egyesületi elnöke tartott előadást a program keretében kivitelezhető pályázatokról, Nagy Máté András pedig a pályázatok módozatairól szólt.