Leadta az összegyűjtött támogatói aláírásokat az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete

2016.10.06. | Kolozs , Parlamenti választások

Leadta az összegyűjtött támogatói aláírásokat az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete

18 728 aláírást adott le az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete ma, október 6-án az RMDSZ Ügyvezető Elnökségén, hogy a Szövetség jelöltjei indulhassanak a december 11-i parlamenti választásokon.

Az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselői listájának vezetői Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke és Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, a szenátori lista élén László Attila szenátor áll. Az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének 1996-ig három, 2012-ig kettő, ezt követően azonban már csak egy képviselője és egy szenátora maradt a bukaresti törvényhozásban. Jó részvételi arány esetén a Kolozs megyei magyar parlamenti képviselet visszanyerheti 20 évvel ezelőtti erejét.

Ahhoz, hogy a helyhatósági választásokon, júniusban a települések irányításával megbízott személyek még többet tudjanak tenni az általuk képviselt közösségekben, fontos, hogy a Szövetség a parlamentben is jelen legyen, hiszen a magyar emberek érdekeit magyar ember tudja igazán képviselni – szögezték le a szervezet vezetői a választásokra készülve, majd köszönetet mondtak mindazoknak, akik hozzájárultak a 18 728 aláírás összegyűjtéséhez.