Leadták a Hunyad megyei támogató aláírásokat

2016.10.07. | Hunyad , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Leadták a Hunyad megyei támogató aláírásokat

4695 támogató aláírást gyűjtött az RMDSZ Hunyad megyében, az aláírásokat tartalmazó íveket pénteken délben adták le Kolozsváron az Ügyvezető Elnökségen. „Köszönjük a Hunyad megyei magyar választópolgároknak, hogy az elmúlt hetekben nyitottsággal fogadták az RMDSZ önkénteseit és aláírásukkal hozzájárultak, hogy az RMDSZ indulhasson a parlamenti választásokon. Külön köszönet jár önkénteseinknek, akik kemény munkával bizonyították, hogy van Hunyad megyében közösségi összefogás, hogy mindig vannak, akik hajlandóak a köz érdekében dolgozni, nem sajnálva időt, energiát. Sikerült Hunyad megyében a megszabott aláírás-számot jócskán túlteljesíteni, másfélszer több aláírást gyűjtöttünk össze. A legtöbben, 829-en Déván látták el kézjegyükkel a támogatóívet, ezt követi Petrozsény, ahol 661-en írtak alá. Érdemes külön kiemelni Brádot, ahol 249 aláírás gyűlt össze, egy olyan városról beszélünk, ahol a legutóbbi népszavazás szerint 119 magyar él" – számolt be Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének elnöke.

Teljes erőnkkel készülünk a kampányra, sikerült a szükségesnél több aláírást összegyűjteni, önkénteseink pedig arról számoltak be, hogy készségesen, jó szívvel fogadták őket a magyar családok. Mindez reménységgel tölt el, hogy december 11-én, amikor ismét megyei listás rendszerben szavazzuk meg a parlament tagjait, a visszaosztás következtében, 12 éves kimaradás után Hunyad megye magyar közösségének ismét lehet parlamenti képviselete. Az elmúlt hetekben tapasztalt, nyitott, támogató hozzáállás bizakodóvá tesz bennünket, reméljük, hogy a választások napján is szép számban vesz részt a szavazáson közösségünk" – fogalmazott Széll Lőrinc, a Hunyad megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, aki az RMDSZ Hunyad megyei képviselőházi lista élén áll.

Hunyad megyének a 2016-os parlamenti választásokat követően hat parlamenti képviselője és három szenátora lesz. Az RMDSZ Hunyad megyei képviselőházi listáját Széll Lőrinc, szenátori listát Winkler Gyula, a Szövetség Hunyad Megyei Szervezetének elnöke vezeti.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.