Lezárult Hunyad megyében a jelentkezési időszak

2016.08.30. | Hunyad , Parlamenti választások

Lezárult Hunyad megyében a jelentkezési időszak

Lezárult Hunyad megyében a jelentkezési időszak, a megyei választási bizottság Széll Lőrinc, a Megyei Ifjúsági Igazgatóság ügyvezető igazgatójának és Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete elnökének jelentkezését fogadta el. Széll Lőrinc képviselői, Winkler Gyula szenátori mandátumért indulna Hunyad megyében. Szeptember harmadikán ülésezik a Megyei Képviselők Tanácsa, amely titkos szavazással fogadja el az RMDSZ Hunyad megyei képviselő- és szenátorjelöltjeit.

2016-ban a parlamenti választásokat ismét megyei listás rendszer alapján szervezik. Ezáltal véget ér az a sikertelen kísérlet, amit az egyéni választókerületes rendszer jelentett, amely főszerepet játszott a parlamentbe vetett bizalom csökkenésében. A megyei listás rendszer betartja az arányosság elvét, ennek megfelelően egyetlen, RMDSZ-re adott szavazat sem veszik el, minden szavazat mandátumot jelent a törvényhozásban. Amint az év elején is megfogalmaztam, a megyei listás rendszerhez való visszatérés esélyt biztosít arra, hogy ismét legyen Hunyad megyében a Szövetségnek parlamenti képviselője. Olyan célkitűzésünk ez, amelynek megvalósításához szükség van arra, hogy az egész megyei szervezet aktív szolidaritással vegyen részt a munkában. Megyei elnökként támogatom, hogy Széll Lőrinc induljon a képviselői mandátumért, mert olyan kollégáról van szó, aki tizenöt éve közösségi és közéleti szolgálatot végez a magyarság, de egész Hunyad megye érdekében" – hangsúlyozta Winkler Gyula.

A szombaton ülésező Megyei Képviselők Tanácsa 41 tagot számlál, a testületet a 16 helyi RMDSZ-szervezet elnökei, helyi tanácsosok, az ifjúsági és a nőszervezet képviselői, civil és szakmai szervezetek képviselői alkotják. Hunyad megyében is teljes képviselői és szenátori jelöltlistával indul a parlamenti választáson az RMDSZ. Hunyad megyének a 2016-os parlamenti választásokat követően hat parlamenti képviselője és három szenátora lesz.