Magyarlóna, Egeres, Szászfenes, Bánffyhunyad: a kalotaszegi kampánykörút legutóbbi állomásai

2012.11.28. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Magyarlóna, Egeres, Szászfenes, Bánffyhunyad: a kalotaszegi kampánykörút legutóbbi állomásai

A hétfő délelőtti ködben és napsütésben közel 80 családot látogatott meg a Szászfenes községhez tartozó Magyarlónán Máté András Levente, Kalotaszeg képviselőjelöltje.

Rendkívül pozitív, jó hangulatú beszélgetések övezték a látogatást, a kampányfélidővel jelentkező fáradtság mellett mindenhol jól esnek a biztató szavak – mondta Máté. "Nem kérdés, hogy december 9-én elmegyünk szavazni" - mondták sok helyen. Ez az a visszajelzés, amellyel 4 évnyi munkát honorálnak a magyarlónaiak, és leginkább azt, hogy a képviselő nem négyévente fordul meg az általa képviselt régióban.


Új munkahelyeket kell teremteni, emelni kell a fizetéseket és nyugdíjakat, könnyíteni kell az egeresi közösség életén. Hétfő délután Egeres-Gyártelepet látogatta meg Máté András Levente kalotaszegi kampánykörútja keretében. Egeres községben hatványozottan igaz, hogy mindenki a saját bőrén érzi, mennyire nehéz időket élünk, hogy a gazdasági válság nem kíméli mindennapjainkat. A közel harminc magyar családnál tett személyes látogatás nyomán kiderült: sokan ismerik, és tudják, hogy az elmúlt években azért dolgozott, hogy a nehéz körülmények ellenére az itt élőknek otthonuk és jövőjük legyen Egeresen. „Tudom, hogy új munkahelyeket kell teremteni, emelni kell a fizetéseket és nyugdíjakat, könnyíteni kell az egeresi közösség életén. Azt akarom, hogy fiataljainknak ne kelljen máshol keresni a boldogulást, hogy minél több gyermeket vállaljanak, hogy időseink méltó megélhetése és megfelelő egészségügyi ellátása magától értetődő legyen.” – mondta a képviselőjelölt.


Kolozsvár közelsége ellenére, Szászfenesen kell otthont és jövőt teremtenünk a magyar családoknak.  Szászfenesen, az utóbbi években megsokszorozódott lakosságszámú településen kiemelt fontossággal bír  egy erős magyar közösség összekovácsolása. A kalotaszegi választókörzethez tartozó községben több mint 700 családhoz juttatta el üzenetét Máté András Levente képviselőjelölt, aki úgy véli: Kolozsvár közelsége ellenére itt kell otthont és jövőt teremtenünk a magyar családoknak, fiataljainknak és időseinknek. A szászfenesi magyaroknak címzett levelében a jelölt kifejti: „Templomot, iskolát, biztonságot és méltó megélhetést szeretnék a szászfenesi magyar közösségnek. Ebben a munkában partnerekre van szükségem, az Ön partnerségére is. Pontosan tudni szeretném mi az, amiben Önnek segíthetek, azért, hogy Ön is tudja, mi az, amiben számíthat rám.” Máté András üzenetében egy aktuális kérdést is vázolt, ami azzal kapcsolatos, hogy a jövőben Szászfenes községet városi rangra akarják emelni. „Ez egy olyan döntés, amelyet nem lehet meghozni a helyiek megkérdezése nélkül.  Ahhoz, hogy ebben a kérdésben a közösség álláspontját tudjam képviselni, ismernem kell a szászfenesi magyarok ezzel kapcsolatos véleményét” – áll az üzenetben. A jelölt felsorakoztatta azokat a pozitívumokat és negatívumokat, amelyek Szászfenes városi rangra emelésével járnak, és ötletek, javaslatok megfogalmazására buzdította a lakosokat.


Kedden délelőtt Bánffyhunyadon a központban felállított kampánysátornál várta a helyieket az RMDSZ kalotaszegi képviselőjelöltje. Számos magyar és román nemzetiségű lakos megfordult a  helyszínen, sokan ismerősként üdvözölték Máté Andrást. A kedd köztudomásúan a piac napja ezen a településen, a helyi magyar közösség vezetőinek társaságában meglátogatta az árusokat, szóba állt mindenkivel, ellenjelöltjeit is beleértve. A magyar zene, és az RMDSZ üzenetei hamar betöltötték a Budai Nagy Antal utcát és a teret, a fehér lufik pillanatok alatt betöltötték a környéket. Bánffyhunyadon, a Kalotaszeg szívében nagy jelentősége lesz annak, hogy mindazok akik párthovatartozástól függetlenül magyar jelöltet támogattak az önkormányzati választásokon, most összefogva azt a jelöltet támogatssák, akinek legnagyobb esélye van parlamenti mandátumot szerezni, és ezáltal az elkezdett munkát eredményesen folytatni.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.