Magyaró községben jártak a Maros megyei jelöltek

2016.12.08. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Magyaró községben jártak a Maros megyei jelöltek

„Érvénybe lépett az a rendelet, miszerint kevesebb házi feladatot kell adni a diákoknak, annak érdekében, hogy minőségi időt töltsenek el szüleikkel, szabadidejükben. Az RMDSZ már rég megfogalmazta ennek az intézkedésnek a fontosságát, azonban ehhez tananyag mennyiségének csökkentését is kell társítani”– mondta Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje, aki jelölttársával, Csép Éva Andreával Magyaró községébe látogatott.

A közösségi fórumon arról is beszélgettek, hogy minőségi és versenyképes oktatásra van szüksége a diákoknak, azért, hogy a megszerzett tudásuk alapján könnyen el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. Novák úgy értékelte, hogy a szakoktatás stagnált helyzetén javítani kell Erdély-szerte, mert jó szakemberből mindmáig hiány van. 

A szórványban élő magyarságra, nagyobb figyelmet kell fektetni, mert az identitásvesztés nagy problémát jelent számukra. „A szórványkollégiumok hálózatának bővítése egyik fontos célunk, hiszen számos vidéken élő magyar család kényszerül az infrastruktúra hiányában román anyanyelvű iskolába küldeni gyermekét” – mutatott rá Novák Csaba Zoltán, majd hozzátette: az anyanyelvhasználat  kiszélesítése is egy fontos pillére a szórvány vidékeken élőknek.

Csép Andrea arról is beszélt, hogy nincsenek megfelelően kialakított, akadálymentes utak a fogyatékkal élők számára. Biztosítani kell nekik hogy akadálytalanul, szabad tájékozódhassanak, mozoghassanak. „Kiemelt figyelmet kell fordítani a fogyatékkal élő embertársainkra is, az akadálymentesítés nem csak nekik segítene, hanem a bottal járó időseknek is, valamint a babakocsit toló szülőknek is. A fogyatékkal élők esélyegyenlőségük érvényesítésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni” –  mondta Csép Andrea.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.