Május 25-én minden erdélyi magyarra szükség van

2014.05.18. | Szeben , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Május 25-én minden erdélyi magyarra szükség van

Fotó: Bethlendi Tamás

„Brüsszelben a legfontosabb feladatunk, hogy szövetségeseket találjunk a kisebbségvédelmi törekvéseinkhez. Ezért munkám egyik fontos része az volt az elmúlt hét évben, hogy megmutassam Erdélyt Európának, hogy megismertessem közösségünk értékeit az Európai Parlamentben. Kultúránk és népi hagyományaink a legjobb eszközt jelentik, hogy megmutassuk, kik vagyunk" – fogalmazott Winkler Gyula szombaton Medgyesen, ahol a 12. alkalommal megszervezett Vándorcsizma Néptánc-fesztiválon vett részt, amelyet a Greweln parkban tartottak meg. 

"Népdalaink és néptáncaink olyan kulturális értékek, amelyeknek gyökerei évezredes múlttal rendelkeznek, és ahogy ezt a mai néptánc-fesztivál is bizonyítja, éltetjük és továbbadjuk a fiatal generációknak, ezzel is jelezve, hogy életerős és aktív magyar közösség él Erdélyben" – méltatta a fellépő tánccsoportok hagyományőrző feladatát Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője arra figyelmeztetett, hogy közösségünk újabb megmérettetéshez érkezik május 25-én, mint mondta: ,,annyian leszünk, ahányan szavazunk, éppen ezért mindenkinek el kell mennie választani, hogy az erdélyi magyarság erős közösség maradjon itthon és Európában. Az erdélyi magyar közösség brüsszeli képviseletéhez egyenként gyűlnek össze a szavazatok, amelyek mandátumot hoznak az RMDSZ-nek, ehhez szükség van a medgyesiek szavazatára is". Az eseményen jelen volt Balázs Béla, az RMDSZ Szeben megyei elnöke.

 

A Vándorcsizma Néptánc-fesztiválra Kovásznáról, Erdőszentgyörgyről, Sóváradról, Gyimesből, Erzsébetvárosból, Kendről is érkeztek táncosok. A nagy múltú rendezvényt közösen szervezi az RMDSZ Szeben megyei, valamint medgyesi szervezete, a Gyöngyvirág Néptánccsoport, a Medgyesi MADISZ és az EMKE Szeben megyei szervezete.

 

Winkler Gyula erdélyi körútja vasárnap Beszterce-Naszód megyében folytatódik. Winkler Gyula erdélyi körútjának képes beszámolóját a http://winklerkampanyban.tumblr.com/oldalon találják.

Winkler Gyula a medgyesi Vándorcsizma Néptánc-fesztiválon Winkler Gyula a medgyesi Vándorcsizma Néptánc-fesztiválon Winkler Gyula a medgyesi Vándorcsizma Néptánc-fesztiválon
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.