Március 15-re emlékezett Kereskényi Gábor a Képviselőház plénuma előtt

2015.03.17. | Képviselőház , Megemlékezés
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Március 15-re emlékezett Kereskényi Gábor a Képviselőház plénuma előtt

A magyar nemzeti ünnep alkalmából mondott beszédet a Parlament plénuma előtt Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei képviselője kedden, március 17-én politikai nyilatkozat formájában.

„Nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy az egymás iránti tiszteletet szorgalmazzuk a többség és kisebbség viszonyában. Egymás ünnepeinek tisztelete, egyben embertársaink tisztelete. Szatmárnémetiben, a magyar nemzeti ünnepünkön ezt az üzenetet fogalmaztuk meg az elmúlt években és ezúttal is ezt tettük. Együtt sokkal erősebbek vagyunk. Szabadságjogunk és európai méltóságunk, a sokszínűség és az elfogadás gyümölcse” – fogalmazott a Szatmár megyei törvényhozó felszólalásában.

 

Kereskényi emlékeztette a jelenlévőket arra is, tavaly a plénum előtt elhangzott beszédében is felhívta a figyelmet arra, hogy egyre többen csatlakoznak a magyar nemzeti ünnep eseményeihez, olyan egyéniségek, akik megértették, a román és magyar anyanyelvűek között sokkal több a hasonlóság, mint az eltérés.

 

„Mindannyiunk közös célja az, hogy itthon szülőföldünkön boldoguljunk. Azt szeretnénk, hogy fiataljaink itthon maradjanak, és itt alapítsanak családot és neveljék fel gyermekeiket. Tőlünk függ, hogy miként éljük meg szabadságunk, eltekintve attól, hogy milyen nemzetiséghez tartozunk”– zárta beszédét a képviselő.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.