Maros megyei jelöltek: gazdaegyesületre és korszerű infrastruktúrára van szükség Bözödön

2016.12.01. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Maros megyei jelöltek: gazdaegyesületre és korszerű infrastruktúrára van szükség Bözödön

Mezőgazdaságból és állattenyésztésből keresik meg az itt élők a mindennapi betevő falatot. Éppen ezért segítséget kell nyújtanunk a helybélieknek abban, hogy létrehozzanak egy gazdaegyesületet, amely sok tekintetben segítségükre lenne. Ezáltal vonzóbbá tudjuk tenni a fiatalok számára is a mezőgazdasági és állattenyésztési munkát. Hiszen egy gazdaegyesület a szakmai tanácsadáson túl hosszútávon fenntarthatóvá tenné a mezőgazdasági és állattenyésztési tevékenységeket, így a fiatalok is könnyebben vállalkoznának ezen a téren” – hangsúlyozta Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje egy Bözödön folyatott beszélgetésen.

Hozzátette: Bözödön a bivalytenyésztés nagy múltra néz vissza, annak érdekében, hogy ezt fellendíthessék, a helybélieknek össze kell fogniuk, hiszen csak tíz állat fölött igényelhetnek az államtól támogatásokat. Császár Károly elmondta, a gazdaegyesületeknek fontos közvetítőszerepük van, hiszen nem csak a szakminisztérium és a gazdák között könnyítik meg a kommunikációt, hanem az érdekképviselet is hatékonyabban tud eljárni, amennyiben első kézből kapja meg az információkat. 

A lakossági fórumon Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje is jelen volt, elmondta, az RMDSZ továbbra is azon fog dolgozni, hogy élhetőbb jövőt biztosítson az erdélyi magyarok számára mindenhol Erdélyben. „Bözödre most már aszfaltozott út vezet, de ezeknek a munkálatoknak folytatódniuk kell. Kiemelt célunk a vidéki utak leaszfaltozása és a gyorsforgalmi utak építése is. Nem egy normális dolog az, hogy a 21. században Marosvásárhelyről Udvarhelyig közel 2 órát kell utaznunk” – mutatott rá Vass Levente, majd hozzátette: nem lehet modern ország az, ahol lehetetlen közlekedni, az RMDSZ eltökélt célja, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztése olyan lendületet vegyen, amire nem volt példa az elmúlt fél évszázadban.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.