Marosvásárhelyen hit és kitartás kell a változáshoz – Kelemen Hunor az RMDSZ polgármesterjelöltjének rátermettségéről beszélt az Idősek világnapján

2015.10.03. | Maros
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Marosvásárhelyen hit és kitartás kell a változáshoz – Kelemen Hunor az RMDSZ polgármesterjelöltjének rátermettségéről beszélt az Idősek világnapján

Fotó: Banga Előd Ernő

Marosvásárhelynek meg kell adnunk az esélyt és a lehetőséget a változásra. Arra, hogy ismét magyar polgármester vezesse. Ehhez az önök hitére, kitartására és támogatására is szüksége van az RMDSZ jelöltjének, Soós Zoltánnak, aki bizonyított már ötgyermekes apaként és szakmájában, a Maros Megyei Múzeum igazgatójaként is: ő a változás embere. Kérem, támogassák, segítsenek neki, október 11-én szavazzanak rá az előválasztáson” – bíztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök az Idősek világnapja alkalmából október 2-án, pénteken a Maros Művészegyüttes előadótermében ünneplő marosvásárhelyi magyarokat. Az RMDSZ elnöke megköszönte a közösség idős tagjainak a közéleti munkával és a nehéz döntésekkel szemben tanúsított megértésüket, és hangsúlyozta: bölcsességükre és élettapasztalatukra szükségük van a fiatalabb nemzedékeknek.

Tizenhat év után Marosvásárhelyen meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy a városnak ismét magyar polgármestere legyen: ez a tétje az október 11-i előválasztásnak – hangsúlyozta Kelemen Hunor, aki hozzátette: ezen a megmérettetésen a legerősebb romániai magyar politikai alakulat jelöltje Soós Zoltán, aki megbízhatóságát bebizonyította már. „Ötgyermekes családapaként a jövőt is komolyan veszi, ahogy régészként és történészként tiszteli a múltat. Soós Zoltánnak világos programja és stabil politikai háttere van, hiszen a legnagyobb és legerősebb magyar szervezet nevesítette a polgármesteri tisztségre. Felkészült fiatalember, akinek van elképzelése arról, hogyan kell ezt a várost visszaszerezni úgy, hogy büszkeség legyen marosvásárhelyinek lenni magyar emberként” – fogalmazta meg támogatását az RMDSZ elnöke, aki megköszönte az időseknek érték- és otthonteremtő munkájukat. „A közösség idős tagjai alakították ki számunkra azt a társadalmat, amelyben felnőhettünk és gyermekeink is felnőnek majd” – mondta a szövetségi elnök, aki az elmúlt években az Idősek világnapját kisebb és nagyobb közösségben is ünnepelte Erdély-szerte, mert öröm számára idős emberekkel találkozni. „Ennek egyik oka az, hogy az idősek jobban értik az érdekvédelem dilemmáit és mindazt, ami a közéletben történik, hiszen életük nem mindig egyszerű helyzeteiben ők is hoztak nehéz döntéseket gyerekekről, családról, munkahelyről. A bölcsesség és az élettapasztalat egy másik oka annak, amiért szeretek önök között lenni, hiszen e tulajdonságok nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. És ezt csak az idő tudja biztosítani” – tette hozzá a szövetségi elnök, aki szerint az idősek és fiatalok közötti szolidaritást a közösségnek soha nem szabad feladnia, nem fogadhat el olyan döntéseket, amelyeknek az idősek látják kárát.

Marosvásárhelynek nagy a potenciálja, de most alulteljesít. Ezen változtatni kell! Ennek a változásnak álltam az élére, ezzel a feltétellel vállaltam a jelölést. Olyan várost képzelek el, amelyben kijár a tisztelet időseknek és fiataloknak, magyaroknak és románoknak, és nem számít az, hogy ki honnan jött, mennyi idős. Csak az számít, hogy értünk dolgozik egy csapat, hogy a közösség össze tud fogni” – jelentette ki Soós Zoltán, az RMDSZ polgármesterjelöltje, aki az idősek köszöntésekor nemzedéke nevében is méltatta azt a felbecsülhetetlen tudást, amelyet a szülőktől, nagyszülőktől örököl egy fiatal. „A mi dolgunk gyerekként és politikusként is az, hogy megteremtsük a biztonságot szüleink és nagyszüleink számára. És ez egy fontos felelősség, a politika legnagyobb felelőssége” – fogalmazott a polgármesterjelölt, aki szerint a biztonság azt jelenti, hogy Marosvásárhelyen működik az egészségügy, a közszállítás, létezik közbiztonság és nincsenek nyelvi akadályok. „A tájékozódást is megkönnyíti az, ha Marosvásárhelyen magyar nyelvűek az utcanévtáblák, és jobban eligazodhatunk a hivatalban is, ha magyarul intézhetjük dolgainkat. Számomra ez jelenti azt, hogy a város élhető, hogy jól érezzük benne magunk idősként és fiatalként. Én egy ilyen élhető várost képzelek el magam előtt” – mutatott rá Soós Zoltán, aki szerint mindenkinek azonos esélye van álmai és tervei megvalósítására. „Tudom, hogy ambiciózus célokról beszélek, és tudom, hogy ezekért keményen kell dolgozni. De azt is tudom: ha magyar lesz Marosvásárhelyen a polgármester, mindössze 90 napon belül megoldható a kétnyelvű utcanévtáblák gondja” – szögezte le az RMDSZ jelöltje, aki a kitartó munkához és a programjában megfogalmazott világos elképzelésekhez kérte a közösség időseinek támogatását az október 11-i előválasztásokon.

Az Idősek világnapján megszervezett ünnepségen Kilyén Ilka színművész lépett fel, majd a Maros Művészegyüttes nemrég bemutatott Szép piros hajnalban című táncelőadását tekintette meg a közönség.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.