Marosvásárhelyi magyar egyetemi napok szervezését kezdeményezte Vass Levente

0000.00.00. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Marosvásárhelyi magyar egyetemi napok szervezését kezdeményezte Vass Levente

Az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje kedden a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi vezetőivel, tanáraival találkozott. A megbeszélésen Dr. Dávid László rektorral és Dr. Kelemen Andrással, az egyetem marosvásárhelyi karának dékánjával elvi megállapodást kötöttek arról, hogy a magyar nyelvű képzést biztosító marosvásárhelyi felsőoktatási intézmények, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tanárainak és diákjainak bevonásával jövőre közös magyar egyetemi napokat szerveznek.

Az esemény helyszínét a Sapientia egyetem biztosítja. A program célja, hogy az egyetemi város fejlődése érdekében összehozza a magyar egyetemi oktatókat, diákokat és a felsőoktatási intézmények külső partnereit, és közösen új fejlesztési és kutatási lehetőségeket azonosítsanak. A magyar egyetemi napokra meghívást kapnak majd a Marosvásárhelyen végzettek és a városból elszármazottak is.

Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje a találkozón méltatta a Sapientia EMTE annak érdekében kifejtett munkáját, hogy versenyképes magyar nyelvű oktatást biztosít a magyar fiatalok számára.

Dr. Kelemen András, az egyetem marosvásárhelyi karának dékánja elmondta, számításaik szerint jelenleg a Sapientia egyetemről kerül ki a székelyföldi értelmiségi utánpótlás mintegy egyharmada.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.