Márton Árpád képviselő napirend előtti hozzászólása

2012.06.19. | Kovászna , Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Márton Árpád képviselő napirend előtti hozzászólásában Codrin Munteanu kovászna megyei prefektus a megye illetve Kovászna városa zászlói ellen indított hadjáratáról beszélt. Kovászna megye újonnan kinevezett prefektusa, Codrin Munteanu még betöltött hasonló tisztséget, amikor a magyar közösség nyelvi jogainak, az önkormányzatok autonomiájának, olykor a törvények, semmibevételéről lett híres.

Akkoriban futószallagon támadta meg az önkormányzatok határozatait, gyakorlatilag megbénítva azok működését. Most, hogy ismét nyeregben érzte magát és éppen, válsztási időszak lévén, nem volt kivel hadakozzon, megindította a zászlóhadjáratot. Megtámadta azokat a tanácsi határozatokat, amelyekkel, jóval korábban elfogadták Kovászna városának, illeteve a megyének a lobogóját. Ez utóbbiban az a címer van melyet még 2007-ben fogadtak el Kormányhatározattal a heraldikai bizottság pozitiv véleményezése alapján.

A képviselő emlékeztette a kormány képviselőjét, hogy korábban egy elődje által indított hasonló zászló-hadjáratot elveszített a román állam, igaz, Strasbourgban, de mire az ítéletet kimondták, az illető akarnok már nem volt prefektus. Vajon megint csak az európai bíróságik kell eljutnunk igazunk védelmében egy időlegesen prefektus visszaélései miatt?, elmélkedett Márton. Hozzászólását a képviselő román és magyar nyelvben egyaránt fellelhető mondattal zárta: „A víz szalad, a kő marad.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.