Márton Árpád nagyobb támogatást kér a téli sportoknak

2014.02.25. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Márton Árpád nagyobb támogatást kér a téli sportoknak

A téli sportoknak jutatott támogatások és beruházások mértékét nehezményezte Márton Árpád parlamenti képviselő ma, február 25-én a Parlamentben.

Politikai nyilatkozatban reflektált Márton Árpád, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője a téli olimpia eredményeire. A Szövetség törvényhozója napirend előtti hozzászólásában az olimpián résztvevő székelyföldi versenyzőkre utalt és elmondta, hogy Tófalvi Éva, Kelemen Zoltán és Miklós Edit jóformán semmiféle támogatást nem kaptak a román államtól. Ezért a sportolók önerőből kellett megoldják az olimpiai részvételük, vagy más ország színeiben kellett indulniuk.

 

A képviselő rámutatott arra is, hogy a téli sportok infrastruktúrájára költendő pénz kamatostól térne vissza az országnak. Utalva Ausztria, Olaszország, Svájc, Szlovénia és Szlovákia ilyen jellegű bevételeire, elmondta: „Borsa, Dornavátra, a Nyugati-érchegység, a Hargita és a Páring nem látszik Bukarestből, mint ahogy a téli sportok sem. Tisztelet azoknak, akik e nehézségek ellenére mégis kiharcolták az olimpiára való kijutás jogát, és ott bekerültek az első 24 közé. Mindez a futballistáinkkal sem fordult elő. Ha jövőre legalább fele annyi támogatást kapnának, mint a király sport képviselői, akkor biztosan nemcsak érmekben, hanem lelkileg és anyagilag is gazdagabbak lennénk”.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.