Mássá, jobbá tenni a világot - Hármas tanévnyitó a Bolyai Farkas Líceumban

2014.09.15. | Oktatásügyek , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Mássá, jobbá tenni a világot - Hármas tanévnyitó a Bolyai Farkas Líceumban

Tanévnyitókor hasznos feltennünk a kérdést, hogy változott-e valami az elmúlt egy év alatt az életünkben, hogy lettünk-e jobbak és többek? A válaszunk ma egyértelműen, igen. Ha már csak arra gondolok, hogy ezúttal nemcsak két iskolaigazgatót kell köszönteni, hanem hármat, hiszen működik már a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum is, akkor meggyőződéssel mondhatom, hogy többek, jobbak lettünk, tudtunk haladni előre, közös céljaink felé” - jelentette ki Markó Béla hétfőn, Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium és az újonnan elindított Római Katolikus Teológiai Líceum közös tanévnyitó ünnepségen.  

Ez utóbbi intézmény szeptember 15-tõl önálló jogi személyiségként mûködik, e tanév során még a Bolyai épületében. Az RMDSZ volt elnöke azt hangsúlyozta, mint ahogy Bolyai János sem a semmiből teremtette az új geometriáját, hanem mindabból, amit tanáraitól, kollégiumától, édesapjától kapott, úgy ma sincs más kötelessége az itt tanuló diákoknak, mint kamatoztatni mindazt a tudást, amit itt szereztek, hogy mássá, jobbá tegyék a világot.

 

Bálint István, a Bolyai igazgatója üdvözölte a legkisebbeket, akik az elõkészítõ osztályt kezdik, és a kilencedikeseket, akik a Bolyai iskolát választották. Ígérete szerint továbbra is a minõségi oktatásra helyezik a hangsúlyt, hogy Bolyai megmaradjon az erdélyi magyar középiskolák élcsapatában. Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója szintén a kilencedikesekhez szólt elsõsorban, akiknek meg kell tanulniuk, hogy mit jelent „refis” diáknak lenni, hogy tovább vigyék a Kollégium szellemiségét.

 

Peti András alpolgármester az utóbbi idõszak három történésére emlékeztette a jelenlevõket, önálló jogi személyiséget nyert a katolikus iskola, utcát neveztek el Marosvásárhelyen dr. Kozma Béláról, a Bolyai volt igazgatójáról, és felújították a sportpályát. Bármennyire természetesnek tûnik, mindez a közösségben való gondolkodás, a jól szervezett csapatmunka eredménye volt – hangsúlyozta az alpolgármester.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.