Máté András képviselőjelölt kampányhíradója

2012.11.26. | Kolozs , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Távolmaradással, közömbösséggel olyan román pártokat támogatunk, akiknek nem prioritás a magyar ügy. Gyaluban hozzávetőleg egy hétszázas lélekszámú magyar közösség él, az ajtóról ajtóra kampány keretében Máté András Levente péntek délelőtt találkozott a helyiekkel: megközelítőleg száz családhoz jutott el személyesen, és megköszönte nekik, hogy június 10-én erős magyar képviseletet juttattak a helyi önkormányzatba. Mindenhol elmondta: olyan időket élünk, amikor a gazdasági válság miatt népszerűtlen intézkedéseket kellett hoznunk. Ezekre azért volt szükség, hogy az elkövetkezendő években biztosítani tudjuk magyar közösségünk mindennapjainak biztonságát, megélhetését. Ebben a községben – dacára annak, hogy a magyarság aránya 10% alatt van – Okos Károly személyében, az RMDSZ-nek magyar alpolgármestere van, aki hosszú ideje összetartja a kis magyar közösséget. A képviselőjelölt hangsúlyozta: ahhoz, hogy Okos Károly alpolgármester és az RMDSZ tanácsosai tenni tudjanak a gyalui magyarokért, hogy pénzforrásokat tudjanak biztosítani Gyalu számára, hogy az elkezdett munkát folytatni tudják, erős parlamenti képviseletre van szükség. Távolmaradással, közömbösséggel olyan román pártokat támogatunk, akiknek nem prioritás a magyar ügy. A személyes találkozások és beszélgetések azt is körvonalazták, hogy ezen a szórványtelepülésen – ahol a magyar közösség megmaradásáért folytatott küzdelem életbevágó – sokan nem értik, miért kellett új pártok alapításával megosztani a magyarságot, és ezáltal olyanoknak kiszolgáltatni, akiknek nem prioritás a magyarok ügyének képviselete.


December 9-én nem pártokról, nem személyekről, hanem a magyar ügyről mondunk véleményt - szombat délelőtt Kalotaszeg központját, Bánffyhunyadot érintette Máté András Levente ajtóról ajtóra kampánya. Az itteni magyaroknak szóló üzenete is az elmúlt évek munkájára épül: „azért dolgoztam legjobb tudásom szerint, hogy ez a város fejlődni tudjon, hogy az itt élő magyaroknak otthont és jövőt biztosítson. Az elmúlt években sikerült megoldani a bikali víz bevezetését, a bánffyhunyadi kultúrotthon felújítását, hasonlóképpen az út aszfaltozását. Minden erőmmel azon voltam, hogy magyar iskolánkat megmentsük, és megállítsuk a kórház bezárását.”

Mindez azért volt lehetséges, mert Kalotaszegnek magyar képviselője volt a parlamentben, mert a magyar közösség belátta: a magyar érdekeket magyar ember tudja képviselni. Máté András megköszönte, hogy részt vettek, és - párthovatartozástól függetlenül - magyar jelöltet támogattak az önkormányzati választáson.  Ami a legfontosabb: december 9-én nem pártokról, nem személyekről, hanem a magyar ügyről mondunk véleményt. Az itt élő magyar embereknek tudniuk kell: aki a távolmaradást választja, vagy nem az esélyes magyar jelöltet támogatja szavazatával, Bánffyhunyad és Kalotaszeg magyar képviseletét teszi kockára. Aki nem mond véleményt, annak nem lesz kitől számon kérnie az elkövetkezendő években mindazt, ami saját sorsát közvetlenül érinti.


Kiskapusra immár aszfaltozott út vezet, két hete ez még nem így volt.  Kiskapust másodszor érintette vasárnap délután az RMDSZ képviselőjelöltjének kalotaszegi kampánykörútja, ahova a helyiek erre vonatkozó igényére válaszolva vett részt falugyűlésen. A korábbi látogatáson már szó esett arról, hogy az útaszfaltozást magába foglaló pályázat rendben van, a munkálatok befejezési határideje április 7. Kapus község alpolgármestere ismét kihangsúlyozta: a helyi önkormányzatnak életbevágó az, hogy a román parlamentben olyan ember képviselje Kalotaszeget, aki eddig is segítségére volt ennek a közösségnek, aki nem csupán négyévente fordul meg választókörzetében. Kiskapuson nemzetiségtől függetlenül mindenki érdeklődést tanúsít az ilyen tájékoztató falugyűlések iránt. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a helyiek tisztában vannak azzal, hogy december 9-én szavazatukkal arról fognak dönteni, hogy Kiskapus utóbbi években tapasztalható látványos fejlődése folytatódni tudjon.


Hétfőn délelőtt Magyarlónán, délután pedig Egeresen és Egeres-Gyártelepen folytatódik Máté András Levente kampánya, amely a kalotaszegi 10. számú képviselői kollégium valamennyi települését érinti.  


Kedden ismét visszatérünk Bánffyhunyadra, ahol a központban felállított kampánysátornál várja a helyieket az RMDSZ jelöltje. A város lakóinak egyik legégetőbb gondja a köztisztaságra vonatkozik, erre kíván szimbolikusan válaszolni a délutánra tervezett szemétszedési akció, amelyre várjuk mindazokat a bánffyhunyadiakat, akik tudják: mindannyiunk kötelessége, hogy fiataljaink számára élhető környezetet hagyjunk hátra. Mi vagyunk azok, akik a legtöbbet tehetünk azért, hogy élhető várost teremtsünk! 15 óra után a piac körüli teret fogjuk megtisztítani, mindenkit várunk, aki tenni akar azért, hogy saját lakóhelye igazi otthonná váljon!

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.