Máté András Levente: Bogdan Diaconu újabb RMDSZ-ellenes kezdeményezésére mondott nemet az alsóház jogi bizottsága

2016.06.14. | Képviselőház

A képviselőház jogi bizottsága elutasította június 14-én, kedden azt a Bogdan Diaconu-féle törvénytervezetet, amely az RMDSZ alkotmányon és törvényen kívüli helyezését írta elő, valamint terrorista szervezetekkel asszociálta a Szövetséget. Máté András úgy értékelte, hogy a nacionalista nézeteiről híres román képviselő a kézjegyével ellátott, főként magyarok ellen irányuló jogszabály-javaslatokkal minden bizonnyal népszerűségre kíván szert tenni.

Az RMDSZ-nek egy újabb magyarellenes törvénykezdeményezést sikerült megállítania a jogi szakbizottságban. Bogdan Diaconu parlamenti tevékenysége sajnos több magyarellenes törvénytervezetből áll. A tervezet alkotmányellenesnek, illegális szervezetnek nyilvánította volna az RMDSZ-t, ugyanakkor törvényen kívül helyezte volna” – mutatott rá Máté András Levente, az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselője.