Megalakult az RMDSZ Gyergyó Területi Nők Szervezete

2013.09.10. | Gyergyó terület , RMDSZ Nőszervezet

Megalakult az RMDSZ Gyergyó Területi Nők Szervezete

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Gyergyó Területi szervezetének keretén belül szeptember 10-én, létrejött a Gyergyó Területi Nők Szervezete, az RMDSZ XI. Kongresszusa által elfogadott Alapszabályzat értelmében.

Lőrincz Csilla, az Országos Kezdeményező Bizottság tagja hangsúlyozta: „Nem csak azokra a hölgyekre van szükség, akik közéleti szerepet akarnak vállalni. Ez a szervezet minden erdélyi magyar hölgy képviselete szeretne lenni.”

Szlávitsné Dali Erika, az RMDSZ Gyergyó Területi Nők Szervezetének megválasztott elnöke elmondta: „Gyergyó területen folytatni szeretnénk azt a munkát, amelyet a Nők a Nőkért Szövetség elkezdett és végzett 5 évig. Kiemelten foglalkozunk majd a nők arányos képviseletével minden döntéshozó testületben, szorgalmazva a 15 százalékos küszöböt, ugyanakkor fontos feladatunk, hogy előterjesszük a Parlamentbe a családon belüli erőszak bűntényként való besorolását.”