Megalakult az RMDSZ Temes megyei Nők Szervezete

2013.09.20. | Temes , RMDSZ Nőszervezet

Megalakult az RMDSZ Temes megyei Nők Szervezete

Megalakult az RMDSZ Nők Szervezetének 21-ik területi szervezete szeptember 19-én Temesváron a Magyar Házban. Az eseményen számos civil és magán szférában, tanügyben, közintézményekben dolgozó nő volt jelen. Az Országos Kezdeményező Bizottság részéről Biró Rozália, a Szövetség Bihar megyei szenátora vett rész a Szervezet alakuló ülésén.

Az alakuló ülésen Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnöke és Molnár Zsolt parlamenti képviselő köszöntötte a jelenlévőket és a kezdeményezést, valamint támogatásukról biztosították az újonnan megalakuló Szervezetet. Molnár Zsolt üdvözlő beszédében tájékoztatta a jelenlévő hölgyeket arról, hogy a Parlament Képviselőházának férfiak és nők közötti esélyegyenlőségéért felelő bizottságban tevékenykedik: „sok szempontból előrelépések történtek a nemi esélyegyenlőség terén az utóbbi tíz évben, de a statisztikák azt mutatják, hogy van még tennivaló. A Nők Szervezetének egyik feladata a nők érdekeinek közvetítése a törvényhozás fele, ezért bizakodva várom a javaslatokat és észrevételeket” – zárta köszöntő beszédét a képviselő.

Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szenátora ismertette az RMDSZ Nők Szervezetének célkitűzéseit, majd kifejtette: „Nagyszerű lehetőséget kaptunk azáltal, hogy Nőnek születtünk. Az otthon melegének megteremtését, a gyermekáldás örömét, a felemelni, bátorítani tudó társ tehetségét, a támogató gondozó önzetlenségét és mindezek mellett a keményen harcolni, következetesen előre haladni tudó egyén erejét hordjuk magunkban.” A szenátor asszony kiemelte, hogy ezen erényekből építkezve kell a Nők Szervezete hozzájáruljon a romániai magyar közélethez, közösségeink épüléséhez. „Sajátos helyzetben vagyunk és sajátos problémákkal küszködünk. Egymás között, egymást segítve könnyebben boldogulunk majd” – hangsúlyozta Bíró Rozália.

Az alakuló ülésen a Temes megyei küldöttek 7 tagú előkészítő bizottságot szavaztak meg, amelynek feladata lesz a megyében élő nők igényeinek felmérése, a Nők szervezete alapjainak letétele, valamint a megyei szervezet képviselete az országos küldöttgyűlésen.