Megdolgoztunk az elismerésért - Nagykorúvá érett vetőmagjaink termelője

2016.05.25. | Önkormányzati választások

Megdolgoztunk az elismerésért - Nagykorúvá érett vetőmagjaink termelője

Az aranyosgyéresi Agrosel zöldségvetőmagot forgalmazó cég tizennyolc éve van jelen a hazai piacon. Családi vállalkozásként indult 1998-ban, mára Románia egyik legnagyobb és legjelentősebb vetőmagter­mesztőjeként és -nemesítőjeként tartják számon. A tavalyi évet 6,6 millió eurós bevétellel zárta, tartva a 2014-es eredményeket, míg a gépesítési és felújítási befektetéseknek köszönhetően a cég nyeresége ötven százalék fölé ugrott. Úgy vallják: minőségi termékeikkel mindvégig a romániai gazdák mellett álltak, figyelembe véve azok igényeit.

Az utóbbi két év nehéz volt működési szempontból. Annak ellenére, hogy hatalmas nyomás nehezedett ránk a vállalkozás szakszerűsítése miatt, sikerült a kertészeti magvak piaci részesedését növelni, teret nyertünk a professzionális magvakkal, a jövedelem meg a termelékenység pedig érezhetően megnőtt” – nyilatkozta Széll Levente vezérigazgató. Az utóbbi három évben a vállalat több mint egymillió eurót fektetett kutatásokba, modern felszerelések beszerzésébe és fejlett informatikai rendszer bevezetésébe, ez pedig kellőképp meg is térült számukra. Nemesített, laboratóriumokban tesztelt vetőmagokat bocsátanak piacra, modern technológiát ötvöznek hagyományos gazdálkodással, ennek köszönhetően pedig kiváló minőséget garantálnak. A becslések szerint az Agrosel 38 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a házi kertészkedésben használt, csomagolt magvak terén.

Széll Levente cégtulajdonos elmondta, abban látja piaci előnyüket, hogy az ügyfelek hisznek és megbizonyosodtak az általuk kifejlesztett termékskála minőségében.