Megérkezett a Boldogasszony-zarándokvonat Kolozsvárra

2016.05.12. | Kolozsvár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Megérkezett a Boldogasszony-zarándokvonat Kolozsvárra

„A legnagyobb magyar katolikus zarándokhelyre, Csíksomlyóra igyekvő nemzettársainkat üdvözölni annyit jelent, mint felülemelkedni mindenen, amitől sokfélék, sokszínű közösség vagyunk, és csak arra figyelni, abban egymásra találni, ami egy nemzetté alakít bennünket: keresztény hitünk, szülőföldünk, anyanyelvünkhöz és kultúránkhoz való ragaszkodásunk. Ezekhez az értékekhez való kötődésünkben, hűségünkben erősít meg ez a mai esemény itt, Kolozsváron” – fejtette ki Horváth Anna, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje a kapcsán, hogy május 12-én, csütörtökön délután Kolozsvárra érkezett az a különvonat, amely a csíksomlyói búcsúra szállítja a magyarországi zarándokokat.

A két különvonattal több mint 2000 magyarországi zarándok érkezik a hagyományos pünkösdi búcsúba, útjuk során Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson fogadják őket. A Boldogasszony-zarándokvonat csütörtök reggel futott ki a budapesti Nyugati pályaudvarból, és 14.48 órakor érkezett a kolozsvári állomásra.

Az ünnepi fogadást szervező Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum nevében Antal Géza elnök arról beszélt, miért tartja fontosnak az általuk képviselt ifjúság a zarándokok fogadását. „Fontos, hogy az anyaországból pünkösdi zarándoklatra indulók találkozzanak a kolozsvári közösséggel, hiszen ezáltal is hangsúlyosabbá tehetjük együvé tartozásunkat, azt, hogy az erdélyi magyarság dolgozik, értéket teremt és a nemzet részeként hozzájárul a magyarság jövőjéhez” – mondta el Antal Géza.

A helyszínen köszöntőt mondott Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja és Ft. Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes.

A Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat pénteken, május 13-án ugyancsak 14:48 órakor érkezik Kolozsvárra. A zarándokokat ezúttal is kulturális műsorral és frissen sült pogácsával várják a szervezők, akik számítanak a kolozsváriak jelenlétére is.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.