Megerősödött, többszintes képviselet Brassó megyében

2017.02.25. | Brassó
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Megerősödött, többszintes képviselet Brassó megyében

Országos, megyei és helyi szinteken is van képviselőjük a Brassó megyei magyaroknak  – hangzott el az RMDSZ Brassó megyei szervezetének február 24-ei sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Kovács Attila megyei RMDSZ-elnök, Ambrus Izabella parlamenti képviselő, Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának új alelnöke és Szakál András, újonnan tisztségbe lépő megyei tanácsos.

Ambrus Izabella képviselő a parlamenti munka kezdeteiről számolt be, miszerint a jogi bizottság tagjaként tevékenykedik, törvényjavaslatokon dolgozik. Legutóbb több javaslatot is tett a nemrégiben megszavazott költségvetés, pontosabban a repülőtér, a megyei kórház, a földvári vár restaurálása kapcsán.

„Az RMDSZ javaslatára az idei állami költségvetés lehetővé teszi, hogy a magyarlakta megyékben 5 százalékkal emeljék a nem klerikális személyzet számát a történelmi egyházak esetében. Brassó megyében az eddigi 458 helyett most 481 hely lesz, azaz 23-mal több alkalmazott lesz, mint eddig.  Emellett sok más hozadéka van a megszavazott költségvetésnek a magyar közösség számára: többek közt az RMDSZ javaslatára a tavalyihoz képest Brassó megye 2 millió lejjel kap többet a megyei és községi utak felújítására, azaz 9,4 millió lejt irányoznak elő” ̶  részletezte Ambrus Izabella a költségvetés kapcsán.

Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának új alelnöke január végén tette le hivatali esküjét.

„Többek közt a gazdasági igazgatóság munkájáért felelek, amely esetében egy nagyon sűrű időszakról beszélhetünk, mivel az idei megyei költségvetésen dolgozunk. A tevékenységem során kiemelten foglalkozok a magyar közösség kulturális, oktatási, egyházi, civil, ifjúsági és más ügyeivel, viszont minden olyan projektet támogatni fogunk, ami a Brassó megyeiek javára válik.” ̶ emelte ki a megyei tanács alelnöke.

„Három vidéki polgármesterünk, két városi (Brassó, Négyfalu) és hét vidéki alpolgármesterünk, negyvenhat helyi tanácsosunk, három megyei tanácsosunk van