Megkezdődött a parlament őszi ülésszaka

2013.09.02. | Képviselőház , Szenátus

Megkezdődött a parlament őszi ülésszaka

Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség prioritásait taglalta a 2013-as év második parlamenti ülésszakának kezdetén Máté András, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője. A Kolozs megyei képviselő elmondta, hogy az RMDSZ Képviselőházi frakciója továbbra is kiemelten kezeli mindazokat a törvénytervezeteket, amelyek a Szövetség képviselői nyújtottak be és amelyek megoldásokat javasolnak a magyar közösségek mindennapjaira.

„Az őszi parlamenti ülésszak fontos lesz a Romániában élő magyar közösségek számára. Prioritásaink között szerepel, az RMDSZ által benyújtott fejlesztési régiókra vonatkozó törvénytervezet elfogadtatása, amelyben 16 fejlesztési régió létrehozását javasoljuk, és amelyek nem rendelkeznek közigazgatási jogkörökkel. Úgy vélem a fejlesztési régiók létrehozásáról mielőbb kell tárgyalni, annak érdekében, hogy az alkotmánymódosítás mentén kialakuló viták ne befolyásolják mindezt. A költségvetési tervezet vitája során pedig továbbra is szorgalmazni fogjuk az erdélyi autópálya megépítésére elkülönített pénzalap létrehozását. A decentralizációs törvénytervezet hasonló prioritásokat élvez, valamint továbbra is szorgalmazzuk az anyanyelv használat az egészségügyben és az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatására vonatkozó tervezetet” – taglalta Máté András képviselő.