Megkezdődött az aláírásgyűjtés Hunyad megyében is

2016.03.25. | Hunyad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Megkezdődött az aláírásgyűjtés Hunyad megyében is

,,A szórványban is fontos megmérettetés előtt állunk június 5-én. Az önkormányzati választások tétje akkor is kulcsfontosságú közösségeink számára, ha számokban kifejezve kevés önkormányzati képviselői helyet tudunk megszerezni. Olyan településeken, ahol az 5 százalékos választási küszöb elérése nagy kihívás, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy közösségünk tagjait mozgósítsuk. Ez a folyamat most kezdődik a támogatói aláírások összegyűjtésével, majd azzal folytatjuk, hogy beszámolunk eddigi munkánkról és ismertetjük terveinket” – mondta Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke csütörtök délután Vajdahunyadon, ahol a Magyar Házban a helyi RMDSZ bővített választmányi gyűlését tartották. 

,,A Hunyad megyei szórványban a közösségi összefogás legfontosabb értékünk. Most is együtt állunk neki a feladatnak, az egyházak és civil szervezetek támogatásával. Közös erővel dolgozunk azon, hogy megőrizzük önkormányzati jelenlétünket" – hangsúlyozta Kofity Zoltán, az RMDSZ vajdahunyadi elnöke.

Hunyad megyében a Szövetségnek a megyei tanácsosi lista mellett 16 településen lesz helyi tanácsosi jelöltlistája, azokon a helyeken, ahol helyi RMDSZ szervezet is működik. Az RMDSZ a következő hetekben dönti el, hogy mely településen indít saját polgármesterjelöltet.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.