Megmaradást és fejlődést szolgál közösségünk munkája

2014.05.06. | Hunyad , európai parlamenti választások

Megmaradást és fejlődést szolgál közösségünk munkája

„Megmaradásról és fejlődésről szól hosszú távon a mi munkánk, közösségünk munkája. Ennek java részét önök már elvégezték ebben a közösségben, a továbbiakban azonban eszközökre van szükség, legyen az önkormányzat, a román törvényhozás vagy éppen az Európai Parlament” – mondta el a Téglás Gábor Elméleti Líceum pedagógusainak és diákjainak Vincze Loránt Déván vagy, ahogy fogalmazott, „a magyarság egyik védőbástyájában”. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szerint a Hunyad megyei pedagógusokat, szülőket és diákokat külön köszönet illeti, hiszen munkájukkal a magyar identitást és a magyar nyelv megőrzését szolgálják.

Mint a politikus elmondta, érdekképviseleti eszközeivel az RMDSZ tovább tudja segíteni a magyar közösséget. „Önök alapsejtjei maradnak a mi közösségünknek, az iskoláink, egyházaink, civil szervezeteink lüktető erőt adnak neki, de szükség van arra az eszközre is, amit az érdekképviselet jelent” – hívta fel a brüsszeli jelenlét fontosságára a figyelmet Vincze Loránt.

Előadásában, amelyre a politikust Dezméri István, az RMDSZ Hunyad megyei ügyvezető elnöke is elkísérte, a képviselőjelölt beszélt az európai uniós döntéseknek a mindennapi életünkre gyakorolt hatásáról, az unió nyújtotta lehetőségekről és előnyökről, de ismertette a különböző európai nemzeti kisebbségek helyzetét is.

Hunyad megyei kampánykörútja során Vincze Loránt felkereste a csernakeresztúri tájházat, majd a vidéki turizmusban dolgozó ottani vállalkozókkal találkozott. A dévai csángótelepen tett látogatását követően a politikus este civil és ifjúsági találkozón vesz részt Lupényban.