Megőrizzük hagyományainkat és eleink tulajdonát - Katalin-napi bálon vettek részt az RMDSZ jelöltjei

2012.11.25. | Kolozs , Parlamenti választások

Katalin-napi bálon vettek részt szombat este a szamosfalvi kúltúrotthonban az RMDSZ jelöltjei: László Attila a 2-es számú kolozsvári választókörzet szenátorjelöltje, Kinizsi Zoltán és Csoma Botond képviselőjelöltek.

Katalin napja után a hagyományok szerint már nem tartanak zenés mulatságokat, hiszen utána az Adventi időszak következik. Ennek megfelelően a Szamosfalváért Egyesület szombaton este hamísítatlan hangulatú Katalin-napi bált szervezett, ahol jól érezhette magát a közösség apraja-nagyja.

A Katalin-napi időjárásjóslat közismert: ha Katalin kopog, karácsony locsog, és a néphagyomány szerint az ilyenkor vízbe tett gyümölcság Karácsonyra való kizöldülése esetén reménykedhetnek a lányok a férjhezmenetelben.

László Attila a szamosfalvi választóknak elmondta: „Eleink tulajdonának természetbeli visszaszolgáltatásáról nem mondhatunk le, a földvisszaigénylések kárpótlás útján történő elrendezése miatt egy kormány már megbukott, de a jelenlegi országvezetés is a valós érték töredékének kifizetésében látja a megoldást. Ezért fontos, hogy december 9-én újra megmutassuk közösségünk erejét: erős képviseletünk legyen a parlamentben, s ezáltal megakadályozzuk, hogy nélkülünk döntsenek a minket is érintő kérdésekben.”

Kinizsi Zoltán a szombati városi U-CFR rangadó élményéből kiindulva kifejtette: „Bár egyeseket zavar hogy itt vagyunk, és jogosan vagyunk itt, de ahogy a délutáni derbin is, úgy december 9-én is megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk győzni.”