Megyei küldöttgyűlésen dönt az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a képviselő- és szenátorjelöltekről

2016.08.16. | Kovászna , RMDSZ , Parlamenti választások

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa döntése értelmében megyei küldöttgyűlés határoz a megyei képviselő- és szenátorjelöltekről szeptemberben. A jelöltállítás lebonyolítása a Megyei Választási Bizottság hatásköre, amelynek tagja Tamás Sándor, Antal Árpád és Grüman Róbert.

Tamás Sándor, a RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: „egészen biztos, hogy többségében új személyek képviselik majd a megyét a bukaresti döntéshozatalban. Célunk, hogy szakpolitikusoknak is lehetőséget adjunk a törvényalkotási folyamat részvételében. Fenntartjuk a korábbi ajánlatunkat, hogy az MPP-vel elkezdett együttműködést a parlamenti választásokra is kiterjesszük, erről a két szervezet országos döntéshozó testülete határoz.

Jelentkezni augusztus 15-től kezdődően szeptember 8-ig lehet, a szükséges dokumentációt az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sepsiszentgyörgyi székházában kell iktatni. A megyei küldöttgyűlésre várhatóan szeptember közepén kerül sor.

Bővebb információk a www.haromszekirmdsz.ro oldalon vagy a 0267/352552 számon kaphatók.