Mezőpanit és Marosszentkirály lakosaival találkoztak a Maros megyei jelöltek – a szülőföldön való boldogulásról beszélgettek a települések lakóival

2016.11.10. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Mezőpanit és Marosszentkirály lakosaival találkoztak a Maros megyei jelöltek – a szülőföldön való boldogulásról beszélgettek a települések lakóival

„A biztos megélhetés a fiatalok itthon maradásának alapja. Ebben nagy segítséget nyújtana a családi adókedvezmény, ahol a dolgozó családok a gyermekek számával arányosan növekvő jövedelemadó-kedvezményben részesülnek. Erdély jövője az ifjúságtól, a gyerekeinktől függ, és azért harcolunk, hogy jobb lehetőségeket biztosítsunk nekik.” – fogalmazott Csép Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje.

Csép Andrea és Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje, valamint Kelemen Atilla jelenlegi parlamenti képviselő Mezőpanitba és Marosszentkirályra látogattak szerda délután.

Császár Károly szenátorjelölt elmondta: „sajnos a gazdák évek óta küzdenek azzal, hogy a birtokleveleket nem fogadják el, sokszor információhiány miatt  helytelenül összeállított iratcsomókat adnak le különböző támogatások megszerzéséhez, így elesnek azoktól. Ezeket mielőbb orvosolni kell.” A lakossági fórumon többen is sérelmezték, hogy kevés a fiatal magyar pedagógus a településen, ez többek között annak is köszönhető, hogy nincsenek megfizetve a kezdő tanárok. Elmondásuk szerint az iskolának nagyon nagy szüksége lenne egy olyan pszichológusra, akivel a magyar gyermekek anyanyelvükön tudnak kommunikálni. A találkozón jelen volt Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei leköszönő képviselője is.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.