Minden magyar gyermek számít kampány a rádiókban is

2012.02.08. | RMDSZ , Oktatásügyek

Minden magyar gyermek számít kampány a rádiókban is

Négy rádiós hanganyaggal bővült beiskolázási kampányunk eszköztára: ezekben Magyari Tivadar, a Babes-Bolyai Tudományegyetem rektor-helyettese beszél a magyar nyelven való tanulás fontosságáról – tudtuk meg Kovács Pétertől.

A Szövetség főtitkára elmondta, a rádiós anyagok változatosabbá teszik azt a kampányt, amelyet az RMDSZ folytat annak érdekében, hogy a magyar szülők magyar nyelvű iskolába, magyar tannyelvű osztályba írassák gyermekeiket. „Bízunk abban, hogy a magyar nyelvű rádiók segítségével e rövid üzenetek minél több szülőhöz, családhoz eljutnak, és ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők magyar nyelvű osztályok, iskolák mellett döntsenek, amikor első osztályba íratják gyermekeiket” – fogalmazott a politikus. Elmondta, a főtitkárság a hanganyagokat továbbította a magyar nyelven sugárzó rádióknak, de ezek elérhetők a Szövetség honlapján is (http://rmdsz.ro/multimedia/hangfelvetelek), innen bárki letöltheti, népszerűsítheti.