Minden magyar gyermek számít - Megjelent a tanítói kézikönyv az összevont osztályok tanítói számára

2012.09.24. | Ifjúság , Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Minden magyar gyermek számít - Megjelent a tanítói kézikönyv az összevont osztályok tanítói számára

Jelenleg a romániai magyar nyelvű oktatásban dolgozók jelentős része, több mint 800 tanító összevont osztályokban tanít. Számuk folyamatosan növekszik, mert kevés a gyerek. A kis falvakban, szórványvidéken az I–IV. osztályban úgyszólván mindenütt összevont osztályokban folyik a tanítás, amin az előkészítő osztály megjelenése sem változtat sokat.

A kézikönyv hasznos szakmai útmutató kezdő, de tapasztalt tanítóknak is, mert irányt mutat arra, miként bővítse a mai internetes világ pedagógusa az ismereteit. A szerzők, Schneider N. Antal, a nagyváradi Iosif Vulcan Pedagógiai Líceum nyugalmazott pedagógia-lélektan szakos tanára, Erdei Ferenc székelyhídi és Szász Dezső gálospetri tanítók. Pető Csilla pedagógus kezdeményezésére és közbenjárására újra átdolgozták a tíz évvel ezelőtt már megjelent kézikönyvet a mai korszerű pedagógia és az új tanügyi törvény szellemében.

A kiadást a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó vállalta, Dáné Károly igazgató úr irányításával.

A kézikönyv ünnepélyes bemutatójára a szerzők és Pető Csilla egyetemi adjunktus, parlamenti képviselő és Farkas Tünde szaktanfelügyelő közreműködésével kerül sor Székelyhídon 2012. szeptember 27-én, csütörtökön 13 órakor, a múzeum dísztermében a Minden magyar gyermek számít oktatási program keretében. A kézikönyvet a kiadó honlapján – www.edituradp.ro – vagy a comenzi@edituradp.ro e-amil címen lehet megrendelni.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.