Minden szavazat a közösséget erősíti – Kampányzáró esemény Csíkszeredában

2014.10.31. | államelnök-választás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Minden szavazat a közösséget erősíti – Kampányzáró esemény Csíkszeredában

„Minden magyar embernek az a vágya, hogy biztonságban éljen. Biztonságban akarja tudni családját, szűkebb és tágabb közösségét és a jövőt itthon, szülőföldjén akarja megtervezni. Mi csupán azt akarjuk, amit száz évvel ezelőtt megígértek, amire most is szükségünk van, és ami Európa sok régiójában természetes, a jólétet alapozta meg: az autonómiát. És ezt nem másoktól akarjuk elvenni, hanem magunkénak akarunk tudni egy korszerű lehetőséget a közösségépítésre. Ezt a célunkat erősítjük meg november 2-án, vasárnap a szavazófülkében” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök, az RMDSZ államelnök-jelöltje azon a rendezvényen, amelyet a csíkszéki államelnök-választási kampány záróakkordjaként szerveztek meg október 31-én, pénteken, Csíkszeredában.  

Az eseményen felszólaló Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere beszédében kifejtette: november 2-án Kelemen Hunorral együtt a magyarság 1989 utáni élete fontos stációjához érkezik. „Vasárnap olyan eredményre van szükségünk, amely minket erősít, mert szükség van a folyamatos megerősödésünkre. Vasárnap nem Kelemen Hunort választjuk, hanem saját magunkra szavazunk. Saját magáért cselekszik, vállal felelősséget és esküt fogalmaz meg mindenki, aki Kelemen Hunorra adja le voksát. Nekünk továbbra is ott kell lennünk, ahol a hazai közélet lényegi döntéseit meghozzák. Ezt tettük az elmúlt 25 évben, és ezt tesszük továbbra is a magyarság támogatásával” – fogalmazott Csíkszereda polgármestere.


 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke azt mondta a csíkszeredai kampányzárón, hogy a vasárnapi voks ön- és érdekvédelemi gesztus, szavazat az erdélyi magyarság védelmében és biztonságos jövőjéért.„Annyit érünk, amennyi szavazatunk van. Mert a politikában nem a barátságok számítanak, hanem a leadott voksok, amelyek eddig is megkerülhetetlenné tettek minket ebben az országban. Kelemen Hunor, a csíki államelnökjelölt tudta és tudja képviselni óhajainkat és elvárásainkat, és mi azt szeretnénk, hogy fiataljainknak ne kelljen elmenniük innen, itthon találjanak európai szintű életfeltételeket. Az első fordulóban leadott szavazat az egész erdélyi magyarságnak esélyt jelent és lehetőséget. Hunor számíthat Csíkra, mellette állunk” – jelentette ki beszédében a tanácselnök.

 


„Az én választási programom az egész erdélyi magyarság programja immár 25 éve. Olyan fontos célkitűzéseket, követeléseket tartalmaz, amelyek előbb-utóbb természetes törekvésekké válnak a huszonegyedik századi, bizalmon és tiszteleten, a közösségek közti őszinte és valós párbeszéden európaivá növő Romániában. Én ebben hiszek, és ezért fogok dolgozni a jövőben is” – tette hozzá Kelemen Hunor.

Az RMDSZ államelnök-jelöltje megköszönte a csíkszéki magyarok támogatását és reményét fejezte ki, hogy erős közössége vasárnapi döntésével megalapozza a következő évtizedre a magyar jövőt Romániában.


 
 
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.