Mintegy 200 lakost kérdezett meg az RMDSZ a tasnádi befogadó állomás létesítéséről

2015.12.18. | Szatmár

Az RMDSZ Szatmár megyei és tasnádi szervezete köszönetét fejezi ki, amiért a tasnádi lakosok a vártnál is nyitottabbak a városban kialakításra tervezett ideiglenes, bevándorlók fogadására szánt központ kapcsán indított konzultáció iránt. Az RMDSZ elsőként jelentette ki, hogy nem ért egyet azzal, hogy a tasnádi emberek megkérdezése nélkül döntsenek egy bevándorlóknak szánt befogadó állomás létesítéséről Tasnádon, veszélyeztetve a város legfontosabb bevételi forrásának létét. A Szövetség továbbra is úgy gondolja, hogy ma a város lakosai határozott véleményt tudnak mondani a kérdésben, ezt pedig az elmúlt napokban be is bizonyították.

A tasnádiak nagyon nyitottak és aktívan véleményt akarnak mondani a témában, amire az RMDSZ meg is teremtette a lehetőséget a migránsközpont kérdésében indított konzultációval. Mintegy 200 lakos, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül, nyilvánított már véleményt a kérdésben pár nap alatt az RMDSZ megkeresésére. Az emberek megértették, hogy ebben az ügyben az RMDSZ nem valaki vagy valakik ellen, hanem a tasnádiak érdekében kíván fellépni” – tájékoztatott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke.

Az RMDSZ tasnádi szervezetének önkéntesei kérdőívekkel igyekeznek felkeresni minden tasnádi lakost, állandó kitelepedések lesznek a következő napokban a város forgalmasabb pontjain és fontosabb eseményein.