Mit ér a kommunikáció mögöttes tartalom nélkül?

2013.09.23. | MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Mit ér a kommunikáció mögöttes tartalom nélkül?

Szabó Ödön RMDSZ parlamenti képviselő Amit a politikai kommunikációról érdemes tudni címmel tartott előadást Püspökfürdőn a XII. MIÉRT Akadémia harmadik napján, szeptember 22-én.

Az eredményes politikai kommunikáció mibenlétére mutatott rá Szabó Ödön, véleménye szerint a kommunikáció a legfontosabb része, hogy az elhangzottaknak legyen valódi mögöttes tartalma. Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy: „Nem gond, ha valaki más előkészíti a politikus előadásának anyagát, de fontos, hogy aki beszél értse azt amit mondd. Soha ne kerüljetek olyan helyzetbe, hogy tartalom nélküli szöveget kommunikáltok, és ha mondanivalótoknak van mögöttes tartalma, azért álljatok ki, még akkor is, ha a közvélekedés más irányba terel.”

 

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő szerint úgy a kommunikátornak, mint politikusnak éreznie kell, milyen irányba megy a közösség és mit szeretne. „Érezzétek, mit kíván a közösség, értékeljetek, és ha kell álljatok be egy olyan vélemény mögé, amely lehet, hogy aktuálisan nem népszerűségnek örvendő, de idővel beérik a kitartásotok gyümölcse.” – látta el jó tanáccsal az Akadémia fiataljait Szabó Ödön.

 

Viccek és sajátos történetek által ragadta meg a hallgatóság figyelmét az előadó, rámutatva arra, hogy előadás során fontos megismerni a résztvevőket. „Nagyon sokat jelent az, ha meg tudsz szólítani valakit a közönségtől. Ezáltal sokkal közelebb kerülsz a közeghez. Azokat a fenntartásokat, amelyekkel előadások során szembesül egy politikus, fel kell oldani, mert csak így lehet eljuttatni az üzenetet a célcsoportnak.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.