Moldovában népszerűsítették Háromszéket

2017.04.12. | területi hírek

Moldovában népszerűsítették Háromszéket

Háromszéket népszerűsítették a Moldovai Köztársaság beli Kisinyovban (Chișinău) az április 6-9. között megszervezett Turism.Leisure.Hotels-2017 nevű vásáron a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársai.

A háromszéki egyesület a Románia standon volt jelen, ahol többek között a világszerte egyedinek számító, Dr. Benedek Géza kardiológus által kidolgozott Kovászna-modellt népszerűsítették. A Tündérvölgy páratlan természeti adottságainak gyógyító hatását felhasználó szív- és érrendszeri betegségek kezelését az országos érdekeltségű fürdővárosban vehetik csak igénybe a gyógyulni vágyók.

„Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület februárban csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához (FAPT), amely révén számos szakmai előadáson, többek között a Business to business elnevezésű konferencián is részt vettünk, ahol helyi, illetve külföldi turisztikai ügynökségek találkoztak és mutatták be térségük ajánlatait” – fogalmazta meg tapasztalatait Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója. „A találkozók révén új szakmai partnerekre találtunk, felvettük a kapcsolatot külföldi turistákat toborzó ügynökségekkel. Különböző szállásadókkal beszélgetve meggyőződtünk, hogy Moldova számunkra potenciális turistákkal rendelkező ország” – tette hozzá.

A szakemberek Kovászna és Bálványos nyújtotta wellness csomagokat és a gyógyturizmushoz kapcsolódó ajánlatokat is promováltak. A megyét népszerűsítő szóróanyagok is szép számban elfogytak, a turistának fontos, hogy a kezelések mellett szabadidejükben kirándulásokon is részt vegyenek, ehhez pedig ismerniük kell a térséget.