Moldován József: a municípiumokon áthaladó nemzeti utak felújítási kötelezettségéért a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság feleljen

2015.05.05. | Képviselőház , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Moldován József: a municípiumokon áthaladó nemzeti utak felújítási kötelezettségéért a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság feleljen

A Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság (CNADNR) köteles lenne felújítani, illetve beruházni azon nemzeti útszakaszokon, amelyek municípiumokon haladnak át, amennyiben Moldován József Hargita megyei parlamenti képviselő törvénymódosító-javaslatát megszavazza a Parlament Alsóháza.

Moldován József a szakbizottság május 5-i ülését követően elmondta, hogy a Kormány 43/1997 sürgősségi rendeletét gyakorlatba ültető 116/2010-es jogszabály bizottsági vitáján nyújtotta be módosító javaslatát, amelyet pozitívan véleményeztek az ülésen.

 

Sok abszurd helyzettel találkoztunk az elmúlt években az utak felújítása kapcsán, hiszen folyamatosan arról szólnak a viták, hogy kinek a kötelessége az utak felújítása, a városé, amelyen áthalad vagy a Társaságé. A módosító javaslat célja erre a helyzetre nyújt egy megoldást, ezáltal ezen utak felújítására vonatkozó kötelezettség átkerül a Társasághoz. A javaslat értelmében továbbá a Romániai Országos Országút és Autópálya Társaság a munkálatok ideje alatt átveheti az utak igazgatásával járó feladatokat is, majd a munkálatok befejezését követően visszaadják a városnak” – ismertette Moldován József parlamenti képviselő.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.