Molnár: az RMDSZ programja átfogó megoldásokat nyújt

2012.12.04. | Parlamenti választások , Temes

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség választási programját ismertette Molnár Zsolt, az RMDSZ temesvári képviselőjelöltje tegnap a román közszolgálati televízió vitaműsorában. Molnár Zsolt elmondta, hogy a 2012-es parlamenti választásokra vonatkozó program a társadalmi élet minden területét lefedi és a magyar kisebbség sajátos problémái mellett választ nyújt a lakosság általános, mindennapi problémáira.

Molnár Zsolt ismertette RMDSZ nemzetpolitikai törekvéseit, amelyekben kiemelten van jelen az anyanyelvű oktatás és a nyelvhasználat bővítése, valamint az egyházi és közösségi javaink visszaszolgáltatása, de hangsúlyos szerepet kap a szórvány kérdése is. A temesvári képviselőjelölt felhívta a figyelmet a Szövetség választási programjának azon szakterületeire, amelyek eltérnek a romániai politikai porondon szereplő pártok választási programjaitól és többletet nyújtanak a lakosság gondjainak megoldásában.

„Románia gazdaságának fejlődése érdekében az RMDSZ konkrét javaslatokat fogalmazott meg a választási programjában. Köztudott, hogy Románia a rendelkezésére álló Európai Uniós forrásokból kevesebb, mint 10 százalékot tudott lehívni. Az RMDSZ az egyetlen politikai szereplő, aki választási programjában azt az elvet javasolja, hogy az állami költségvetés ne finanszírozzon EU-s alapokból megvalósítható beruházásokat, hanem csak az előfinanszírozási lehetőségeket teremtse meg” – hangsúlyozta a fiatal képviselőjelölt. Molnár Zsolt továbbá elmondta, hogy a Szövetség prioritásokat fogalmazott meg az fiatalok támogatásának terén, ezek között szerepel a fiatal családok lakhatási gondjainak kezelése, valamint a fiatal gazdák segítése a Kogălniceanu-kártyához hasonló rendszer alapján.