Molnár: Saját közösségünk védelmét biztosítja az erős parlamenti képviselet

2012.11.28. | Parlamenti választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felelőssége, az hogy a magyar közösségeink érdekeit óvja egy erős parlamenti képviselet által” – nyilatkozta Molnár Zsolt, az RMDSZ temesvári képviselőjelöltje tegnap a közszolgálati televízió temesvári stúdiójának választási vitaműsorában. A fiatal jelölt a Temes megyei 2-es számú egyéni képviselői választókerületben indul mandátumért.

A beszélgetés során Molnár a hazai intézményrendszer reformjáról és a decentralizáció fontosságáról is tájékoztatta a választókat. „Rugalmas és emberközeli intézményrendszert kell kialakítanunk, mely hatékonyan és gyorsan tud választ adni a közösségek problémáira. Tovább kell vinnünk a decentralizáció folyamatát, mert csakis azok a döntések hoznak valós megoldást az emberek problémáira, melyeket a szubszidiaritás elve alapján, a választópolgárokhoz lehető legközelebb hoznak meg. Az európai példák is ezt mutatják” – fogalmazott a fiatal képviselőjelölt.

„Jövőre nagy változások elé néz Románia. Módosítani fogják az alkotmányt, újrarajzolják a fejlesztési régiókat. Nekünk az a felelősségünk, hogy saját közösségeink érdekeit védjük meg egy erős parlamenti képviselet által. A bánságiak érdekeit csakis a bánságiak tudják képviselni, nincs ez másképp a bánsági magyar közösség esetében sem. A bánsági magyaroknak idén nagy esélyük van, hogy ismét magyar képviselőt küldjenek a román Parlamentbe” – részletezte Molnár Zsolt a parlamenti választások fontosságát.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.