Molnár Zsolt: a fiatalok feladata is az összetartó szórványközösség építése

2014.08.28. | RMDSZ , Ifjúság , Temes

Molnár Zsolt: a fiatalok feladata is az összetartó szórványközösség építése

„A szórványvidékeken zajló közösségépítő tevékenységekből és a lebonyolított programokból sokat tanulhatunk egymástól. A közösségépítés mellett a harmadik alkalommal megszervezett Temes megyei Ifjúsági Találkozó egyik nagyon fontos célja az, hogy a közösségi életbe bekapcsolódó Temes és Arad megyei fiatalok megosszák egymással tapasztalataikat. Úgy vélem, hogy a hasonló helyzetben élő fiatalok és a szórványban működő ifjúsági szervezetek nagyon sokat tanulhatnak egymástól. Közös feladatunk és célunk az erősödő és összetartó szórvány építése, ahol mindenki otthon érezheti magát”- fogalmazott Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője az Arad megyei Kisiratoson augusztus 29-31. között megszervezésre kerülő Temes megyei Ifjúsági Találkozóról.

A rendezvény egy találkozósorozat harmadik állomása, amely Molnár Zsolt parlamenti képviselő kezdeményezésére 2013-ban indult Végváron, második alkalommal pedig Óteleken került megszervezésre. Ezúttal Kisiratoson, lehetőség nyílik a Temes és Arad megyei fiatalok tapasztalatcseréjére, a két megyéből érkező fiatalok számos szervezet- és közösségépítő programokról tárgyalnak és feltérképezik a szórványközösségekben élő fiatalok lehetőségeit.

Az ifjúsági hétvége eseményein részt vesz Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője és Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökhelyettese.

A Molnár Zsolt kezdeményezésére létrejött rendezvény szervezői: az RMDSZ Temes, illetve Arad Megyei Szervezete, a Bánsági Közösségért Egyesület. A Kisiratosi Ifjúsági Találkozó megszervezését a Communitas Alapítvány támogatja.