Molnár Zsolt: Elengedhetetlen a tanügyi rendszer megfelelő támogatása

2013.09.18. | Képviselőház , Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Molnár Zsolt: Elengedhetetlen a tanügyi rendszer megfelelő támogatása

Az oktatási rendszernek ígért támogatások elmaradását nehezményezte Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője ma, szeptember 18-án napirend előtti politikai nyilatkozatában.

Molnár Zsolt felszólalásában ismertette azokat a körülményeket, amelyek  évek óta jelen vannak az oktatási rendszerben és amelyek következtében a tanulókat sok esetben veszély fenyegeti: „az idei tanévkezdés számos tanulót és szülőt kényszerít arra, hogy olyan oktatási intézményekben kezdje az iskolaévet, amelyek szeizmikus kockázatnak vannak kitéve, ugyanakkor a tantermek állapota megannyi helyen nem felel meg az iskolai előírásoknak. Az oktatási intézményeknek 25 százaléka nem rendelkezik egészségügyi engedéllyel” – részletezte a Temes megyei parlamenti képviselő, majd kitért az idei érettségi eredményekre: „alacsony az érettségin sikeresen szereplő diákok számaránya, számos korrupciós botránynak voltunk tanúi, és a címzetes vagy végleges helyért vizsgázó tanárok eredményei sem voltak kitűnőek”.

 

A képviselő a továbbiakban felhívta a figyelmet az oktatási rendszerben lévő szomorú összképre, azt követően a kormányprogram által ígért támogatások elmaradását nehezményezte: „nincs szavahihetősége egy ilyen kormánynak elsősorban a szülők, nagyszülők és tanügyi káderek előtt. Hosszútávon az oktatás kell legyen egy ország jövedelmező befektetése, és a jelenlegi Kormány mulasztja az ígéreteit, olyan körülmények között, hogy a tanügyi törvény alapján a bruttó hazai termék 6 százalékát a tanügynek kellene adnia.”

 

„Tegnapelőtt 24-ik alkalommal szólt az iskola csengője a rendszerváltást kővetően, több, mint két évtized telt el. Számos eredményt mutattunk fel azóta, de elfogadhatatlan, hogy az oktatás legyen az egyike azon a szeleteknek, amely nem kap megfelelő támogatást az államtól” – zárta politikai nyilatkozatát Molnár Zsolt.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.